Craiova: Puşcăriaşii care i-au snopit în bătaie pe gardieni sunt cercetaţi pentru ultraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru angajaţi ai Penitenciarului Craiova au fost agresaţi pe data de 6 decembrie 2010 de doi deţinuţi.

Unul dintre gardienii bătuţi a ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus neânceperea urmăririi penale pentru ofiţerii şi agenţii implicaţi în incident.Puşcăriaşii sunt cercetaţi pentru ultraj
Agresorii gardienilor erau arestaţi preventiv, unul fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, iar celălalt, de tentativă de omor. Fraţii Mihăiţă Ştefan Plugaru şi Petre Plugaru, au cerut conducerii unităţii să fie mutaţi împreună în aceaşi cameră. Ţinând cont că cei doi erau consideraţi periculoşi, solicitarea le-a fost respinsă. Din acel moment au refuzat să intre în celulă şi s-au luat la bătaie cu gardienii. Unul dintre paznicii bătuţi  s-a ales cu o mână în ghips din cauza loviturilor primite de la puşcăriaşi .

S-a demarat o anchetă

 Parchetul Curţii de Apel Craiova, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au demarat o anchetă pentru a stabili dacă în cazul angajaţilor Penitenciarului a fost vorba de purtare abuzivă. “În urma cercetărilor s-a dispus neînceperea urmăririi penale a celor patru agenţi de la Penitenciarul Craiova cu privire la purtare abuzivă. Soluţia a fost pronunţată pe 21 martie  şi s-a dispus disjungerea cauzei pentru comiterea infracţiunii de ultraj,  faţă d ecei doi deţinuţi.Dosarul urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu.
 

Mihăiţă Ştefan Plugaru, în vârstă de 26 ani, a fost condamnat de prima instanţă la 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, şi Petre Plugaru, în vârstă de 24 de ani, a primit 2 ani şi 5 luni de închisoare pentru lovire sau alte violenţe.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite