Pruncii din incubatoare, lăsaţi la mila asistenţilor. Bebeluşii de la Reanimare îşi duc zilele din chete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spital din Craiova nu asigură nou-născuţilor de la Secţia de Terapie Intensivă nici măcar antibioticele. Incubatoarele sunt cârpite din banii angajaţilor.

Criza de materiale sanitare de la Spitalul Filantropia din Craiova a ajuns în Secţia de Reanimare pentru nou-născuţi. De câteva luni s-au epuizat tubulatura, filtrele de aer şi apă, racordurile (furtunaşele care fac legătura dintre branulă şi seringă), sondele, senzorii, antibioticele şi calciul gluconic. Deşi secţia este mică şi are doar cinci paturi, bebeluşilor nu li se asigură de către spital medicaţia.

Asistenţii de la Spitalul Filantropia spun că pun mână de la mână, ca să-i ţină în viaţă pe micuţi.

image

Bebeluşii care au probleme circulatorii, pulmonare, prematurii sau care suferă de diverse distrofii sunt trataţi din banii angajaţilor unităţii. "Suplimentăm prin eforturi proprii, ca să asigurăm lipsa de materiale sanitare şi medicamente. Nu avem încotro. Trebuie să ne facem meseria. Nu îi putem lăsa pe aceşti bebeluşi să sufere, nu au nicio vină că noi nu primim ce ne trebuie", a declarat asist.medical Constanţa Bărbulescu, lider de Sindicat al Spitalului Filantropia. Angajaţii unităţii spun că au ajuns la capătul răbdării şi că nu mai pot continua să lucreze în acest fel.

Află cum explică directorii spitalului aceste neajunsuri astăzi, din .

stampila constanta
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite