Craiova: Prozatorul Sorin Delaskela, comentat în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul, invitatul lunii în cadrul proiectului  „Scriitori la Tradem“, îşi lansează astăzi volumul „Noaptea pisicilor lungi“, la un an după „Discursul diurn“.

Sorin Delaskela bifează evenimentul în casa de pe strada ce poartă numele poetului Traian Demetrescu, la numărul 31. „Delaskela se prezintă aidoma unui pesimist de sorginte schopenhaueriană, cu o poezie personală însă, identificată în special în felul în care se apleacă asupra detaliilor de viaţă şi a zugrăvirii unor personaje pe care le priveşte cu detaşare şi cu milă în acelaşi timp“, a spus poetul Nicolae Coande. Sorin Delaskela este absolvent al Facultăţii de Filofosie – Sociologie, la Universitatea din Craiova.

image

Debutul în lumea literară avea loc în urmă cu 15 ani, când apărea „Animalul confesiv“. Au urmat „Despre tăcerile lui Dumnezeu“, „Somnul literei“, „Mic jurnal împotriva maturităţii“, volume de eseistică fragmentară şi de publicistică, şi romanul „Abisex“. Pe ultimele eseuri şi-a aşezat numele adevărat, Sorin Vidan.

„Scriitori la TRADEM“ este un proiect iniţiat de Nicolae Coande, în colaborare cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ şi cu Societatea Română de Filosofie, filiala Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite