Craiova: UPDATE / VIDEO / Protestul şoferilor împotriva taxei auto şi preţului benzinei a început! Benzinăria OMV de la Hanul Craioviţa a fost blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi şoferi craioveni au blocat benzinăria OMV de lângă magazinul Hanul Craioviţa, în semn de protest faţă de creşterea preţului benzinei şi a taxei auto.

Şoferii care protestează împotriva scumpirii carburanţilor, alimentându-şi autoturismele cu doar câteva picături de benzină sau motorină, pe care le plătesc cu bănuţi, atrag atenţia că nu o fac doar pentru ei, ci pentru toată România.

image

„Nu este un protest pentru mine, Cătălin, este pentru noi toţi afectaţi de acestă majorare nejustificată. În primul rând, vrem să fim trataţi corect. Este inadmisibil ca într-o ţară ca România, cu cele mai mici redevenţe din Europa, cu accize mai mici, cu cheltuieli mici de personal în companiile petroliere, preţul benzinei să fie aproape la fel ca în ţările mai dezvoltate“, declară Cătălin, unul dintre protestatari.

image

Tinerii sunt decişi să continue protestele, iar în perioada 17-19 ianuarie, vor să se alăture şoferilor din ţară care au anunţat că nu vor mai alimenta în acele zile.

Aproximativ 25 de şoferi craioveni au decis să blocheze benzinăria, alimentând cu benzină foarte puţină şi plătind în monede de un ban sau cinci bani. Protestul a fost pregătit timp de mai multe zile pe forumurile craiovene şi nu numai, după ce prima tentativă de acest gen, petrecută în Ajunul Crăciunului, a eşuat.


Şoferii, care au venit la protest cu un manifest „Jos taxa auto!”, au spus că nu vor să îi afecteze pe salariaţii benzinăriei, ci doar să tragă un semnal de alarmă faţă de preţul nejustificat de mare al benzinei şi faţ[ de ilegalitatea taxei auto.

image
image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite