Craiova:Cadrele medicale din Caracal: „Dacă nu avem unde să muncim mai bine emigram “

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de angajaţi au ieşit în faţa instituţiei nemulţumiţi de decizia Ministerului Sănătăţii de a reduce numărul de paturi.

Oamenii spun că managerul spitalului nu a mişcat nici măcar un deget pentru a-i ajuta. În această diminieaţă,Octavian Ilinca şi-a dat demisia din funcţia de director.

Cadrele medicale din Caracal au mai declarat că în cazul în care s-ar reduce numărul de paturi automat se vor face şi disponibilizări.’’Noi ce o să facem atunci, nu avem altă soluţie decât să emigrăm. După 20 de ani de muncă, să vină cineva să îţi spună să pleci acasă nu este tocmai plăcut. Noi din asta trăim, iar altă posibilitate de a ne câştiga pâinea nu aveam. Eu am acasă patru copiii, iar toţi sunt medici rezidenţi. Ce să le spun eu acum ?’’, a spus Tudoriţa Marinaşi, şeful secţiei de cardiologie din cadrul Spitalului din Caracal.

Decizia nu este definitivă

Peste 600 de oamenii lucrează în acest moment în cadrul Spitalului din Caracal. În cazul în care numărul paturilor se va reduce de la 500 la 380, se va lua în calcul şi varianta desfiinţării unor secţii, care nu sunt folosite.’’Decizia Ministerului Sănătăţii de a reduce numărul de paturi nu este în acest moment definitivă. Până la data de 1 iunie vor mai avea loc discuţii şi vom vedea ce o să fie. În cazul în care hotărârea va rămâne aceaşi, atunci nimeni nu va mai avea nimic de obiectat’’, a declarat Octavian Ilinca, fostul manager al Spitalului din Caracal.

Liderii de sindicat din Caracal s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a discuta despre situaţia conflictuală, care există în acest moment. Toate formele de protest au fost suspendate până se va stabili ce se va întâmpla cu unitate sanitară.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite