Craiova: Protest cu jandarmi împotriva unui ginecolog acuzat că a ucis o sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Apropiaţii baschetbalistei cer explicaţii pentru decesul tinerei.
Craiova: Apropiaţii baschetbalistei cer explicaţii pentru decesul tinerei.

O familie a manifestat astăzi cu pancarde în cabinetul medical al unui ginecolog din Craiova, acuzat de neglijenţă în serviciu, după ce o tânără pe care o îngrijea a murit în liftul spitalului.  

"Ucigaş de mame": sunt cuvintele scrise pe bucăţile mari de carton purtate la gât de familia Iulianei Vărzaru (31 de ani), care a decedat în urmă cu aproape două săptămâni la Spitalul nr. 1 din Craiova, după ce a adus pe lume un băieţel. Familia victimei, sportivă de performanţă în Oltenia, susţine că vina tragediei o poartă dr. Cristian Văduva, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care a monitorizat-o pe toată durata sarcinii şi care a asistat-o la intervenţie. 

Iuliana Vărzaru, la nunta fratelui

Craiova

"Doctorul nu ne-a zis că are probleme de sănătate care îi pună în pericol viaţa. Dacă am fi ştiut că există un risc minim pentru Iuliana, am fi recurs fără discuţii la întrerupere de sarcină. Se simţea bine. După intervenţie, a fost dusă direct în salon, nu în Reanimare, cum ar fi fost normal, iar în cele două zile, de la naştere până la nenorocire, medicul nu i-a făcut decât o vizită medicală", povesteşte Doru Vărzaru (33 de ani), soţul victimei. Acesta a angajat un avocat şi intenţionează să depună plângere penală împotriva dr. Văduva, dar şi câte o reclamaţie la Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul îndoliat a rămas doar cu tablourile în care soţia îi zâmbeşte.

Craiova

Medicul Văduva respinge aceste acuzaţii. "Am făcut tot posibilul să salvez viaţa pacientei. Avea un risc genetic pentru infarct, pe care l-am depistat în luna a patra de sarcină, tulburări de coagulare a sângelui şi un risc pentru boli cardiovasculare", a declarat dr. Cristian Văduva. Chemaţi de urgenţă, mai mulţi poliţişti şi jandarmi au venit astăzi la cabinetul medical, pentru a preveni un eventual scandal.

Află întreaga poveste a baschetbalistei care a murit în liftul spitalului cât şi toate detaliile cazului mâine, din Adevărul de Seară Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite