Craiova: Proiectul Universităţii de reînfiinţare a campionatului de tineret nu a avut succes la LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Alexandru, secretarul general al LPF
Valentin Alexandru, secretarul general al LPF

În şedinţa de astăzi a Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal s-a luat în discuţie şi propunerea clubului Universitatea Craiova de reînfiinţare a campionatului de tineret-rezerve.

Preşedinţii din Liga I au fost însă împotriva acestei iniţiative, motivul principal invocat fiind criza financiară cu care se confruntă majoritatea cluburilor.

„La propunerea Universităţii Craiova privind reînfiinţarea campionatului «Primavera» s-a decis respingerea acesteia. Au fost 15 voturi împotrivă, două pentru, iar reprezentantul clubului Dinamo nu ajunsese la şedinţă. Motivele invocate de cluburile din Liga I au fost legate de partea financiară şi anume perioadă de criză pe care o traversăm acum“, a precizat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, conform prosport.

În afară de Universitatea, doar Astra Ploieşti a fost de acord cu propunerea clubului din Bănie, respinsă de Ligă pentru a treia oară în ultimii trei ani.
„Toată lumea vorbeşte de redresarea fotbalului românesc, dar, când este de luat o decizie în favoarea fenomenului, nu se ia. Toţi au invocat probleme de criză, dar nu cred că aceste cheltuieli ar fi mai mari decât pentru o echipă din eşalonul trei. Ar fi fost în avantajul naţionalelor de juniori şi tineret, pentru că altfel ar fi crescut tinerii, fiind mereu în preajma jucătorilor de la prima echipă“, a declarat pentru editie.ro directorul sportiv al Ştiinţei, Vlad Roşca, prezent azi la Adunarea Generală a LPF.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite