Craiova: GALERIE FOTO/ Proiect de 10 milioane de euro la Uzina Popeci Utilaj Greu. Vezi aici cum vor fi folosiţi banii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Constantin Popeci, aflat pe locul 139 în Topul Forbes 500 Miliardari cu o avere estimată la 39 milioane de euro, a prezentat astăzi cel mai nou proiect al uzinei pe care o patronează.

Proiectul în valoare de 10 milioane de euro, din care jumătate sunt bani europeni obţinuţi prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, îşi propune modernizarea din temelii a fabricii preluate de Popeci încă de la începutul anilor 2000.

popeci1

Proiectul care se desfăşoară în perioada 2010-2013 prevede achiziţionarea de echipamente în vederea modernizării şi eficientizării fluxului tehnologic precum şi introducerea unor tehnologii noi.

popeci2
popeci3

Popeci Utilaj Greu este una dintre firmele cu peste 250 de angajaţi sau cifre de afaceri nete de peste 50 milioane euro care au putut să obţină fonduri europene de până la 5 milioane de euro pentru crearea sau modernizarea unei unităţi de producţie (fabrică, secţie, instalaţie) sau achiziţia de instalaţii şi echipamente prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

popeci4


Potrivit omului de afaceri craiovean, ca urmare a implementării proiectului, anul acesta cifra de afaceri a uzinei se va dubla, ajungând la 35 milioane de euro. „Producţia va fi triplă. Această creştere se va datora exclusiv creşterii productivităţii”, a spus Popeci, acesta precizând că 95-97% din producţie va fi destinată exportului, în special pentru Germania. În plus, anul acesta vor fi angajate cel puţin 140 de persoane, o creştere cu 20% a numărului salariaţilor din prezent, obiectiv asumat în cadrul proiectului. „Acum lucrează în fabrică 650 de oameni, însă noi sperăm să ajungem la 900”,a mai spus Popeci.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite