Craiova: VIDEO/ Procuror craiovean, naş pentru un pui de interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Brenciu e unul dintre cei care i-au botezat copiii lui Bercea Mondial.Interlopul oltean care a fost arestat preventiv ieri pentru tentativă de omor califi cat este faimos pentru legăturile sale cu persoane importante din justiţie şi politică. 

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a atacat deja decizia Tribunalului Olt, instanţa care a dispus ieri ca interlopul să fie arestat pentru 29 de zile. Dosarul va ajunge astăzi la Curtea de Apel Craiova, care va judeca recursul. Bercea s-a declarat nevinovat şi spune că nu şi-a înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel (17 ani), zis Mercedes. „Dosarul nu a ajuns încă la noi, dar recursul se va judeca până la sfârşitul acestei săptămâni“, a spus Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova. Controversatul afacerist din Drăgăneşti-Olt a încercat, de-a lungul timpului, să-şi asigure protecţia unor potentaţi ai zilei, înrudinduse, pe calea botezurilor, cu personaje din sfera politică, dar şi din justiţie.

image

Intens cercetat, niciodată condamnat

Gheorghe Brenciu, fost şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi apoi ex-procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, l-a botezat pe Televizor, unul dintre fiii lui Bercea Mondial. Potrivit declaraţiilor de avere depuse ca magistrat, Brenciu are zece ari de teren agricol, dar şi două parcele intravilane, una de 200 de metri pătraţi în Slatina, unde şi-a construit o casă de vacanţă, iar alta, de 1.000 de metri pătraţi, în Balş, acolo unde locuiau socrii săi. Fostul procuror mai deţine un apartament în Craiova şi un Matiz, pe care l-a cumpărat în anul 2003. Sandu Anghel se află pentru prima dată în arest, deşi a fost cercetat pentru o serie întreagă de infracţiuni, ce au mers de la evaziune fiscală la dare de mită, spălare de bani, înşelăciune, rambursări ilegale de TVA şi fals în acte. Bercea Mondial s-a lăudat însă tot timpul că are judecătorii şi poliţia din Slatina la picioare.

image

Comisarul-şef Ion Voicu, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, preciza la finele lui 2010 că Sandu Anghel şi rudele sale au fost cercetate în ultimii cinci ani în 119 dosare penale, soldate însă cu neînceperea urmăririi penale sau cu simple amenzi. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite