Probleme serioase la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova! Medicamentele pentru copiii bolnavi, depozitate în cutii de carton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie din Bucureşti a sesizat numeroase lipsuri la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziolpogie "Victor Babeş" din Craiova. Specialiştii au întocmit un raport pe care l-au înaintat Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit raportului depus la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova nu are o cameră specială de recoltat sputa, în vederea diagnosticării bolnavilor de tuberculoză. "Nu se respectă niciuna din regulile de control al infecţiilor, nu expistă lămpi de UV (ultraviolete - n.r.), nu se poate realiza ventilaţia naturală (fabricaţie defectuoasă a ferestrelor de termopan), deşi există măşti chirirgicale şi cu filtru HEPA, personalul nu le utilizează. Nu s-a reuşit amenajarea camerei de recoltare a sputei; nu au tipizate pentru solicitarea examenului bacteriologic bK; nu se face consiliere decât parţial şi testare HIV pentru bolnavii cu tuberculoză pulmonară", se arată în raportul semnat de medicul Mădălina Burecu, din cadrul Compartimentului de monitorizare evaluare unitatea centrală de coordonare a programului naţional de control al tuberculozei.

Tratamentul, în cutii de carton

La Secţia de Pediatrie, specialiştii au descoperit condiţii care afectează copiii internaţi. " Medicaţia este depozitată într-o cutie de carton unde lipsesc plicurile individuale de tratament. Nu există cameră de recoltare a sputei", potrivit aceluiaşi raport semnat de medicul Burecu, din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti.

Controlul a fost făcut la sfârşitul anului trecut, când şi raportul a fost depus la DSP. Specialiştii au dat conducerii Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova termen de 30 de zile pentru rezolvarea problemelor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite