Craiova: Prins de două ori cu whisky contrafăcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a găsit în laborator 131 de sticle cu băuturi alcoolice contrafăcute.
Poliţia a găsit în laborator 131 de sticle cu băuturi alcoolice contrafăcute.

Un craiovean a fost prins de două ori într-o lună preparând ilegal whisky. Prima dată poliţia i-a găsit laboratorul instalat chiar în sufrageria apartamentului. Crezând că poate scăpa de vigilenţa poliţiştilor, tânărul şi-a mutat laboratorul ilegal de băuturi la un prieten. De această dată nu a mai scăpat şi a fost arestat. 

Poliţişti  Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Dolj, în colaborare cu ofiţeri DGIPI, l-au  depistat M.Alexandru, de 24 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism în care se aflau 13 sticle cu băuturi alcoolice contrafăcute, respectiv whisky. Totodată, au mai fost identificate 78 sticle cu băuturi spirtoase depozitate de acesta, în aceeaşi zi, la o unitate service din Craiova.

Extinzând cercetările, poliţiştii au percheziţionat locuinţa lui C. Constantin, din comuna Afumaţi, judeţul Dolj, unde existau date că Alexandru producea în mod ilegal băutură alcoolică spirtoasă. În cadrul percheziţiei au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 40 sticle pline, 218 sticle goale, 110 litri alcool dublu rafinat ambalat în recipienţi din plastic, 9 litri esenţa şi o instalaţie artizanală de îmbuteliat băuturi alcoolice spirtoase.

Reamintim faptul că în ziua de 23 februarie 2010 la locuinţa tânărului, poliţiştii au identificat peste 200 sticle de whisky, dar şi o instalaţie de îmbuteliat alcool. „Craioveanul punea pe sticle etichete ale unor băuturi cunoscute pentru a nu da nimic de bănuit “, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Pe numele lui M. Alexandru a fost întocmit dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de produse contrafăcute, falsificarea de alimente sau alte produse şi producerea de produse accizabile. Având în vedere caracterul de repetabilitate al faptei, M.Alexandru a fost introdus în arestul IPJ Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii  încearcă acum să stabilească ce sumă de bani a câştigat craiovenaul după urma băuturilor alcoolice contrafăcute.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite