Craiova: Primesc disponibilizări, nu prime de Crăciun. 500 de oameni de la Complexul Energetic ar putea fi daţi afară în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Craiova negociază în prezent concedierea a peste 500 de oameni, ca urmare a unui proces de restructurare propus de conducerea unităţii.

Vestea că în 2011, aproape 25% din personalul Complexului Energetic ar putea fi dat afară a ajuns deja la oameni. În loc de prime, lucrătorii CEN au primit vestea că în prezent se negociază disponibilizarea a peste 500 de oameni din cadrul unităţii. „Se poartă negocieri, însă este vorba de aproximatriv 500 de persoane, dacă nu mai mult. Este vorba de o propunere de restructurare înainte de înfiinţarea companiei Electra, din care urmează să facem parte”,a spus Costel Mitruţ, lider de sindicat în cadrul CEN. Pentru a aproba însă disponibilizările, conducerea CEN Craiova trebuie să găsească bani pentru a plăti salariile compensatorii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă în cazul celor disponiblizaţi.

Potrivit liderului de sindicat din CEN, aproximativ 300 de oameni care lucrează în cadrul Sucursalei Prigoria din cadrul CEN sunt în prezent în şomaj tehnic.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite