Primele informaţii în cazul Frăţilă, scrise de medicul tânărului tratat de TBC, care a decedat: "La o lună de tratament, starea era relativ bună". Vezi ce spune familia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia tânărului tratat de TBC, care a murit, a primit o notă informativă semnată de medicul curant Lucian Ioncică, unul dintre doctorii reclamaţi la Parchet. Aceste date sunt primele pe care medicul le-a transmis familiei, de când au început cercetările în cazul morţii misterioase.

În nota informativă semnată de medicul Lucian Ioncică şi trimisă familiei lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul tratat de TBC care a decedat, scrie că pacientul nu prezenta semne de îngrijorare. "Analizele efectuate la examenul de bilanţ, la o lună de tratament, bolnavul era afebril cu stare relativ bună şi asimptomatic respirator. În data de 6.05.2011 (cu o zi înainte de deces - n.r.), bolnavul acuza durere la nivelul hemitoracelui drept şi senzaţie de greaţă, motiv pentru care se efectuează o radiografie pulmonară ce nu prezintă alte modificări în comparaţie cu cea din 27.04.2011, stopându-se tratamentul (tratamentul împotriva tuberculozei - n.r.) şi indicându-se tratament cu simptomatice gastrice", se arată în nota informativă.

"Avea stări de vomă şi arsuri la stomac"

Familia şi colegii de salon al lui Sorin Ovidiu Frăţilă spun însă că tânărul se simţea rău cu mult înainte de a deceda. "Încă din luna aprilie, luna cânda fost internat, Sorin avea stări de vomă şi îl durea stomacul. Pe 27 aprilie, când a venit acasă, nu putea să mânânce, nu dormea, spunea că are arsuri şi începuse febra. Stările de rău le avea din aprilie. Ştiu sigur, pentru că îmi amintesc că l-am şi întrebat dacă i-a spus doctorului cum se simte şi mi-a zis că da, dar că doctorul i-a zis că aşa se manifestă boala, că fiecare organism reacţionează diferit sub tratament. Dacă la început mânca fără probleme, pe la finalul lui aprilie abia mai ciugulea, ca să spun aşa...", ne-a spus Cristina Ţucă, sora tânărului care a murit. Aceasta spune însă că Sorin a întrerupt tratamentul mai devreme decât susţine medicul curant. "Sorin n-a mai luat medicamente împotriva tuberculozei de pe 4 mai, nu din data de 6", a completat Cristina Ţucă.

Pe de altă parte, în nota informativă semnată de medic scrie că "evoluţia sub tratament ne arată o toleranţă hepatică bună".

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite