Primele declaraţii de la sentinţa dată de judecătorii bucureşteni în cazul criminalului Dinu, fiu de poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Iancu, tatăl Alexandrei, spune că justiţia a fost miloasă cu fiul poliţistului Dinu.
Mihai Iancu, tatăl Alexandrei, spune că justiţia a fost miloasă cu fiul poliţistului Dinu.

Familia Alexandrei Iancu, tânăra care anul trecut a fost împuşcată în cap de Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, este nemulţumită de sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti:  trei ani de închisoare cu executare.

Mihai Iancu, tatăl Alexandrei, a declarat, pentru Adevărul de Seară, că spera ca cel care i-a ucis fata să înfunde puşcăria cel puţin 20 de ani. Tatăl victimei crede că justiţia a fost milioasă cu fiul poliţistului, pentru simplul fapt că tatăl acestuia lucrează cu legea."Dacă era un om ca oricare altul, dacă nu avea o funcţie mare, credeţi că se mai tărăgăna atât de mult acest caz şi ar mai fi avut acest final? Viaţa fetei mele nu poate fi cumpărată, nimic nu mi-o poate aduce înapoi. Banii pe care o să îi primesc îi voi folosi în scopuri caritabile, pentru copiii neajutoraţi, în memoria Alexandrei. Dar oare este normal ca cel care a băgat-o în pământ să stea doar doi ani şi şase luni după gratii, dat fiind că patru luni au fost ispăşite? Atât de puţin a valorat fata mea?", se întreabă, cu lacrimi în ochi, Mihai Iancu, tatăl Alexandrei.

Răzbunare şi susţinere, pentru Ionuţ

Acesta a depus recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. "Voi merge până în pânzele albe ca cel care mi-a ucis singurul copil să primească ce merită. Alexandra nu mai e, eu nu mai am nimic de pierdut. De mine nu-mi pasă, vreau doar ca moartea copilei mele să fie răzbunată", a completat Mihai Iancu.

Alexandra Iancu                                         Ionuţ Dinu 

               

image
image

Pe de altă parte, familia Dinu spune că fapta comisă de fiul său a fost fără voie. "Băiatul meu este nevinovat, arma s-a descărcat accidental", a declarat Nelu Dinu, tatăl lui Ionuţ.

Mihai Iancu                                                          Nelu Dinu

image

Un an de la tragedie

Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, a împuşcat-o în cap anul trecut pe Alexandra Iancu (19 ani), fiică de paznic, care a murit a doua zi la spital. Băiatul a fost arestat şi a primit trei luni de închisoare, cu suspendare, după care a fost eliberat. Laurenţiu Anghel, judecătorul care a dat sentinţa, a schimbat încadrarea juridică din omor, faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 ani la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, în omor din culpă, faptă pedepsită cu unu până la cinci ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa în acest caz, pe 12 octombrie: trei ani de închisoare cu executare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite