Craiova: Primarul şi fostul contabil din Giurgiţa au ajuns în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul din Giurgiţa, fostul contabil al instituţiei  au fost ridicaţi ieri şi duşi la audieri la Craiova. În urmă cu aproximativ o oră, Valentin Mitrică şi Marian Nică au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Iniţial oamenii legii i-au săltat ieri din primărie pe edilul comunei, viceprimar şi fostul contabil. Mascaţii au ridicat şi mai mulţi saci cu documente, majoritatea contracte de achiziţii publice încheiate sau derulate în perioada 2007 - 2010. Există suspiciuni că acuzaţii au reuşit să facă bani frumoşi în urma activităţilor ilicite pe care le-au desfăşurat, fiind vehiculată suma de aproximativ 13 miliarde de lei vechi. Au fost făcute percheziţii şi la locuinţele celor trei. După mai bine de patru ore de audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, doar Mitrică şi Nică au primit ordonanţă de reţinere. Viceprimarul Marinel Veleanu a fost lăsat să plece acasă, însă nu are voie să părăsească localitatea.

Au aruncat banii pe nimic

Primarul Valentin Mitrică a alocat nu mai puţin de 90.000 de lei pentru un grup sanitar din scândură, care a fost ridicat în curtea unei grădiniţe. Anchetatorii au mai stabilit că edilul şi viceprimarul au încredinţat mai multe lucrări unor firme, fără să organizeze licitaţie. Plăţile s-ar fi efectuat în unele cazuri pentru lucrări neexecutate, iar în altele pentru lucrări efectuate necorespunzător. Imediat cum au văzut că au fost luaţi în vizor de către procurori pentru neregulile făcute, atât edilul, cât şi vicepriamrul au divorţat, iar averile pe care le-au adunat le-au trecut pe numele soţiilor. Nu au vrut să piardă totul în cazul în care erau arestaţi. 

Oamenii legii au mai stabilit că edilul comunei Giurgiţa a mai efectuat unele plăţi pentru lucrări făcute necorespunzător. Pentru porţi de fotbal ruginite, din visteria primăriei s-a scos suma de 10.000 de lei pe bucată. Valentin Mitrică a declarat astăzi că este nevinovat şi că este doar vina fostului contabil. „A dat bani fără ca eu să ştiu. Din această cauză l-am şi dat afară. Nu sunt vinovat de absolut nimic“, a spus Mitrică, în drum spre judecătorie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite