Craiova: Primarii din Dolj cad unul câte unul la închisoare/ După edilul de la Giurgiţa a venit rândul celui de la Cârna să fie arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Andrei susţine că este nevinovat
Cornel Andrei susţine că este nevinovat

Cornel Andrei a fost reţinut aseară sub acuzaţia de falsificare de acte şi delapidare de fonduri din bugetul local.

Edilul în vârstă de 47 de ani a fost prezentat astăzi magistraţilor de la Judecătoria Segarcea, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Procurorii craioveni au stabilit că edilul comunei Cârna a prejudiciat bugetul local prin încheierea unor contracte de executare a unor lucrări publice fără respectarea procedurii de achiziţii publice, în perioada iunie - decembrie 2008. De asemenea, Cornel Andrei este acuzat că a aprobat în cunoştinţă de cauză plăţi nelegale către terţe persoane sau societăţi comerciale, cum ar fi SC Edu Trans, SC STilconstruct, Romprest şi SC Tecond. Ba mai mult, primarul a întocmit în fals documentaţia necesară încheierii contractelor privind lucrările de interes public şi a solicitat unor lucrători ai instituţiei respective să modifice actele aferente consumului de carburant alocat utilizării autovehiculelor. „A fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat la Judecătoria Segarcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile“ , a spus Florentina Popescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Cornel Andrei susţine că este nevinovat

image

Primarul se jură că este curat ca lacrima

Cornel Andrei le-a spus procurorilor că este nevinovat, dând vina pentru toate neregulile constatate pe angajaţii instituţiei pe care o conduce. „De când a venit primar în 2008 nu m-a mai lăsat să fac nimic, iar când îi semnalam nereguli mă dădea afară“, a spus Toma Atanasie, şeful Biroului de Achiziţii Publice din Primăria Cârna. Edilul doljean era în atenţia oamenilor legii de aproximativ doi ani. „Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 200.000 de lei. Este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual, uz de fals, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată toate în formă continuată“, a mai declarat  Florentina Popescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Cornel Andrei a fost adus la Judecătoria Segarcea cu propunerea de arestare preventivă

Cornel Andrei susţine că este nevinovat


„ Primarul nu a respectat proceduriile legale privind achiziţiile publice şi organizarea de licitaţii. Contractele au vizat: reparaţii drumuri comunale, întreţinere drumuri, reabilitare construcţie garaj, reabilitare magayie, demolare şcoală generală, colectarea deşeurilor de pe raza comunei, achiziţionarea de ornamente electrice pentru sărbători, baza sportivă şi alimentarea cu apă în sistemul centralizat. Inculpatul a dispus angajaţilor primăriei să modifice actele aferente consumului de carburant alocat utlizării autovehiculelor instituţiei . A dat bani pe lucrări neterminat sau neâncepute deloc.“, a spus Mihaela Vieru, Prim- procuror în cadrul Judecătoriei Segarcea.    

Mihaela Vieru, Prim- procuror în cadrul Judecătoriei Segarcea

image

„ Nu a furat bani de la nimeni“

Tatăl primarului din comuna Cârna susţine că, totul este o înscenare. „Nu a furat bani de la nimeni. El a făcut doar bine aici în localitate. I-am dat pensia mea să facă ce vrea cu ea. A muncit să îşi facă şi el o casă, iar acum se răzbună pe el. “, a spus Gheorghe Andrei.

Gheorghe Andrei

image

„A furat cât a putut“

Oamenii din comuna Cârna îl acuză pe edil că nu a făcut absolut nimic pentru ei. „A furat cât a putut. A dat 160.000 lei unei firme pentru a construi o bază sportivă, iar societatea respectivă când s-a văzut cu banii în cont a abandonat lucrarea şi a plecat. “,a povestit Marian Radovici.
Oamenii mai spun că din anul 2008 de când a câştigat alegeriile, Cornel Andrei şi-a deschis o discotecă şi un magazin. „Era căutat tot timpul de oameni cu bani şi cu maşini scumpe. Doar BMW-uri vedeai în faţa casei lui. Făcea tot fel de afaceri necurate .“, a spus Liviu Popescu, localnic.

Oamenii susţin că edilul era pe mână cu firmele care lucrau în comună

cornel

„Pe mine m-a mutat la arhivă“

Viceprimarul din comună a declarat că, primarul reţinut nu i-a spus niciodată ce fel de investiţii vrea să facă îl localitate. „Pe mine m-a mutat la arhivă. Lumea vorbea multe, dar eu nu aveam acces la absolut nimic. Chiar nu ştiu ce a făcut. “,a precizat Elena Titiroagă.

Elena Titiroagă

cornel

„M-a ameninţat că mă dă afară“

Angajaţii primăriei din comuna Cârna nu erau lăsaţi să îşi facă treaba ca la carte. „M-a ameninţat că mă dă afară dacă îl mai contrazic. Nu aveam voi să ştiu dacă organizază sau nu licitaţii. Dacă mă duceam la el în birou şi îi spuneam că încalcă legea mă dădea afară. Aşa că asta este situaţia, ce să vă spun mai mult.“,a  povestit şeful de la achiziţii publice din cadrul instituţiei. 

Atanasie Toma, şeful de la achiziţii publice

cornel

Un alt primar care a fost arestat de curând pentru 29 de zile este Valentin Mitrică, din comuna Giurgiţa. Acesta a reuşit să facă bani frumoşi tot în urma activităţilor ilicite pe care le-a desfăşurat. Suma pe care a încasat-o Valentin Mitrică este mult mai mare, ea ridicându-se la aproximativ 1.300.000 de lei.

Valentin Mitrică a fost arestat pentru 29 de zile

Primarul susţine că este nevinovat şi că totul este o înscenare
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite