Craiova: Primarul Solomon, judecat în stare de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, va fi judecat în continuare în stare de arest, au decis ieri magistraţii Curţii de Apel Piteşti. La Tribunalul Argeş începe azi judecarea pe fond a dosarului în care edilul e acuzat e luare de mită.

Curtea de Apel Piteşti a respins ieri ca nefondat recursul înaintat de apărătorii lui Solomon la decizia magistraţilor Tribunalului Argeş de respingere a celei de-a doua cereri de eliberare sub control judiciar. Aceasta a fost ultima şansă de eliberare sub control judiciar a primarului suspendat Antonie Solomon, hotărârea magistraţilor rămânând definitivă. Edilul-şef le-a spus luni magistraţilor că are încredere în justiţie şi vrea să fie judecat în stare de libertate. „Am încredere în justiţie şi cer în continuare să fiu judecat în stare de libertate, situaţie în care voi respecta toate interdicţiile şi obligaţiile pe care instanţa le fixează în astfel de situaţii”, a spus Antonie Solomon.

Avocaţii lui Solomon cer strămutarea procesului

Pe de altă parte, astăzi începe la Tribunalul Argeş judecarea procesul pe fond în care Solomon este acuzat de luare de mită şi fals intelectual într-un dosar în care mai este cercetat şi afaceristul piteştean Cornel Penescu, alături de alte două persoane. Sebastian Răduleţu, unul dintre avocaţii edilului-şef , a declarat că va înainta instanţei o cerere de strămutare a procesului, precizând că nu poate dezvălui motivele solicitării până când aceasta nu va fi publică. „Vom solicita strămutarea procesului de la această instanţă, urmând ca cererea să fie judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Evident, în cazul în care va fi acceptată, rămâne la latitudinea instanţei supreme unde va fi strămutat”,a spus Răduleţu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite