Craiova: Primăria nu mai cumpără terenul lui Ţugui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul de lângă Parcul Tineretului e situat chiar lângă groapa de gunoi
Terenul de lângă Parcul Tineretului e situat chiar lângă groapa de gunoi

Edilul-şef al Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat ieri că instituţia pe care o conduce nu va mai achiziţiona niciun teren în acest an.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă cum se va face că se plânge de bani în condiţiile în care nu mai devreme de luna trecută consilierii au aprobat achiziţionarea unui teren lângă Parcul Tineretului, Solomon a răbufnit. "Nu mai cumpăr niciun teren. Nu mai cumpăr un metru pentru că nu am bani!",a spus primarul. În luna ianuarie, reporterii AdS au scris despre tranzacţia imobiliară dubioasă care ar urma să fie făcută de municipalitate. Vizat a fost un teren de peste şapte hectare situat lângă Parcul Tineretului, la 500 de metri de groapa de gunoi de la Mofleni, pământ deţinut de Rosalia Raymonda Gherghina, o bătrână de 83 de ani. Aceasta cumpărase anterior terenul de la un cunoscut om de afaceri din Craiova, Răzvan Ovidiu Ţugui, patronul Edeca Group, aflat în prezent într-o situaţie financiară dificilă.
Solomon declarase la vremea respectivă că e gata să dea 20 de euro pe metrul pătrat, în condiţiile în care la agenţii preţul în zonă nu depăşeşte 11 euro pe metrul pătrat.
Tranzacţia a căzut însă nenumărate alte proiecte de acest gen au fost aprobate lunile trecute de către consilierii locali. În general, municipalitatea s-a grăbit să cumpere de la proprietari terenuri situate între blocuri, care fuseseră amenajate fără niciun drept de către muncitorii firmei Delta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite