Craiova: Primăria face ac de cojocul administratorilor de asociaţii. Noul regulament prevede amenzi de până la 2.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea supune dezbaterii publice un proiect de regulament privind controlul asociaţiilor de proprietari din Bănie, după ce cazurile de delapidare dar şi alte nereguli care vizau activitatea asociaţiilor s-au înmulţit vizibil în ultimii ani.

Proiectul a fost afişat deja pe site-ul primăriei şi poate fi consultat aici. Documentul prevede noi reguli pe care conducerile asociaţiilor de proprietari sunt obligate să le urmeze dar şi prevederi clare pentru controalele pe care Serviciul de specialitate din subordinea primăriei le va avea în vedere în momentul efectuării controlului.
Fiecare asociaţie va fi notificată în scris înainte de efectuarea controlului, acesta fiind efectuat de minim doi angajaţi ai Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari. Controlul va fi efectuat din oficiu sau la solicitarea unuia dintre membrii asociaţiei. Conducerea asociaţiei şi salariaţii vor avea obligaţia să pună la dispoziţia organelor de control actele financiar-contabile, rapoarte de activitatea, registrele, extrasul de cont lunar, chitanţiere, documente de plată, deconturi de cheltuieli şi alte documente justificative.
Rapoartele de control întocmite de reprezentanţii Serviciului vor fi făcute publice în adunările generale ale asociaţiilor, iar reprezentanţii asociaţiei au obligaţia de a îndeplini fiecare dintre măsurile trasate de organele de control.
Potrivit regulamentului care este supus dezbaterii publice, în cazul în care conducerea asociaţiei se schimbă, vechea conducere are obligaţia să predea noii conduceri, pe baza unui proces-verbal, toate documentele şi activele asociaţiei.

Sancţiuni între 250 şi 2.500 de lei


Regulamentul prevede şi sancţiuni pentru reprezentanţii asociaţiilor care nu respectă regulile impuse. Acestea sunt cuprinse între 250 şi 2.500 de lei şi sunt acordate administratorului, casierului sau contabilului, după caz. Vor fi sancţionate, printre altele, refuzul de a prezenta actele financiar-contabile la control, neeliberarea actelor solicitate în original sau copie, neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controlului, nepredarea actelor şi activelor comitetului executiv al asociaţiei în situaţia în care, dintr-un motiv sau altul, administratorul, casierul şi contabilul nu mai îndeplinesc aceste funcţii.
Amenzile vor fi date de reprezentanţii Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari, iar plângerile împotriva proceselor-verbale de constatare care vor fi întocmite în urma controalelor vor putea fi făcute la Judecătoria Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite