Craiova: Primăria atacă în instanţă decizia de anulare a mega-licitaţiei de peste 66 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Mărinică Dincă a precizat că funcţionarii primăriei au muncit luni de zile pentru a finaliza caietul de sarcini desfiinţat prin decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Edilul susţine că a fost nevoit în urmă cu opt luni să refacă acelaşi caiet de sarcini, tot ca urmare a unei decizii a CNSC şi că a respectat toţi paşii indicaţi. „Acum ne-am pomenit că ne anulează iar licitaţia. Păi am făcut cum au zis ei! Până vineri vom depune acţiunea în instanţă la Curtea de Apel. Dacă cei care se înscriu la licitaţie au dreptul să conteste în instanţă, şi noi avem dreptul să deschidem proces. Să ne spună şi nouă instanţa cine are dreptate”,a spus Dincă. Acesta s-a plâns de faptul că CNSC nu îi mai permite să ceară documente justificative suplimentare firmelor care participă la licitaţie. „Pentru pavilionul multifuncţional avem un sfert de cameră de documente pe care le-am cerut, pentru licitaţia asta nu avem voie să le cerem chiar nimic?”, a mai spus edilul.

Licitaţia, contestată de două firme

Primăria a scos în luna decembrie la licitaţie un acord-cadru pe patru ani pentru reabilitarea unor strazi, realizarea reţelei netcity, a unei porţiuni de canalizare şi canale pluviale. În cadrul acordului pot fi încheiate 15 contracte subsecvente, valoarea lucrărilor fiind estimată între două şi 284 milioane de lei, adică peste 66 milioane de euro. Licitaţia a fost anulată de CNSC în urma contestaţiilor depuse de firma Drum Art Bucureşti şi Filiala CCCF Instalaţii Bucureşti, controlate de Horia Şchiopu Simu, dar şi de Erpia SA Craiova. Potrivit deciziei CNSC, licitaţia a fost anulată „pentru imposibilitatea adoptării unor măsuri de remediere” a deficienţelor din caietul de sarcini.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite