Craiova: Prichindeii de la grădiniţă, educaţi de câinii campioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii s-au bucurat din plin de compania câinilor campioni
Copiii s-au bucurat din plin de compania câinilor campioni

Iniţiatorii proiectului „Copilul şi câinele“ spun că, după şedinţele de terapie în compania unor exemplare de excepţie, precum labradorul Kapa şi cockerul Skip, micuţii au devenit mai sociabili şi mai disciplinaţi.

Peste 20 de preşcolari de la Grădiniţa Nr. 53 din Craiova au fost implicaţi, timp de două luni, în programul iniţiat de Centrul Naţional de Educare Canină (CNEC) şi  Asociaţia Bubbles Art. Micuţii au fost selectaţi, pe baza recomandărilor făcute de cadrele didactice, din rândul celor consideraţi dificili, care deranjau ora, întârziau, nu erau activi în timpul programului, o întrerupeau pe educatoare sau nu comunicau deloc cu colegii lor.

Câinii preţiaţi, parteneri de terapie

Parteneri de terapie le-au fost câini premiaţi la nivel naţional şi mondial, precum  labradorul Kapa, campion internaţional în specialitatea căutare-salvare şi câinele şcoală pe specialitatea terapie, Skip, campion internaţional de lucru, puii Kapei, Neky, Next şi Nesie. De asemenea, prieteni ai copiilor şi sprijin în schimbarea în bine a comportamentului lor au mai fost ciobăneştii germani Axxa, Kasim, Max şi Otto, dar şi bernardinii Dalila şi Samson. „Am descoperit copii care necesită un program de terapie, care trebuie să fie evaluaţi de psiholog. Din păcate, părinţii lor au căutat să ascundă problemele comportamentale ale celor mici, ba chiar au încercat să-i controleze în timpul şedinţelor de terapie, ceea ce este greşit“, a spus Liviu Ionescu, preşedintele CNEC.
Potrivit acestuia, interacţiunea prichindeilor cu câinii a dat rezultate în sensul disciplinării preşcolarilor. „Au devenit şi mult mai sociabili, mai sensibili“, a mai precizat Ionescu. Concluziile finale vor fi prezentate vineri, la ultima întâlnire a copiilor cu patrupedele, iar toate reacţiile micuţilor şi atmosfera creată în cele două luni de proiect vor putea fi cunoscute şi de publicul larg, graţie unei expoziţii de fotografie realizate de Asociaţia Bubbles Art. 


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite