Craiova: Preşedintele Consiliului Judeţean îi face plângere prefectului din cauza disponibilizărilor de la Direcţia de Pază şi Servicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful administraţiei judeţene, Ion Prioteasa, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că îi va înainta o plângere prealabilă prefectului de Dolj, ca urmare a lipsei de înţelegere pe tema concedierilor de la Direcţia de Pază şi Servicii din subordinea Consiliului Judeţean.

Prioteasa susţine că, după un schimb de adrese între cele două instituţii, Prefectura a trimis o notă finală cu încheierea „Considerăm că neînţelegerile în interpretarea acestor prevederi legale se datorează reticenţei dumneavoastră în comunicarea informaţiilor solicitate prin adresele (...)”.
Prioteasa a declarat că, după primirea acestui răspuns, Consiliul Judeţean va înainta, în primă fază o plângere prealabilă Prefecturii. „Vom folosi apoi toate celelalte pârghii până unde ne permite legea” ,a spus Prioteasa. Mărul discordiei între cele două instituţii vecine din Palatul Administrativ a pornit de la necesitatea concedierii unei părţi a angajaţilor de la Direcţia de Pază şi Servicii, ca urmare a aplicării prevederilor ordonanţei 63/2010. Consiliul Judeţean susţine că Prefectura nu a vrut să ţină cont de faptul că Direcţia de Pază şi Servicii este împărţită în două şi că, practic, doar o parte a angajaţilor de aici se ocupă de paza unor obiective. „Există în cadrul direcţiei un serviciu de pază şi un altul care are cu totul alte îndatoriri: vânzarea apartamentelor din blocurile noastre, încasarea chiriilor, serviciile publice către terţi. Noi am considerat că aceste lucruri nu au legătură şi am salva astfel 62 de oameni”,a spus Prioteasa.

În replică, prefectul Eugen Georgescu a precizat că i-a oferit în scris argumente de ordin juridic preşedintelui CJ şi nu are de gând să poarte o discuţie cu acesta prin intermediul presei. "Dacă ar consulta un specialist în Drept sau cap ar vedea că argumentele stau în picioare",a spus prefectul pentru "Adevărul"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite