Craiova:FOTO/ Preotul din comuna Leu, fluierat de enoriaşi în biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoltă în această dimineaţă în localitatea doljeană Leu. Peste 30 de localnici s-au strâns în faţa lăcaşului de cult şi au refuzat să intre în biserică, până când noul preot nu va pleca.

După mai bine de 30 de minute de strigăte şi discuţii, oamenii au intrat în biserică, însă nu pentru a participa la slujbă, ci pentru a face un adevărat scandal în casa Domnului. Noul preot din comuna doljeană Leu spune că, dacă oamenii nu îl vor la Biserica Sfântul Nicolae, el va pleca. „În acest condiţii vă daţi seama că nu am cum să îmi fac treaba. Eu vreau să rămân aici, că doar am copilărit în zonă. Eu am fost detaşat aici pe data de 30 martie şi am venit cu sufletul deschis“, a spus Adrian Ţăpuş (29 de ani).

Adrian Ţăpuş

image

Localnicii prezenţi la protest susţin că este suficient un preot, care să se ocupe de tot. Totuşi, nemulţumirea a fost exprimată doar de câteva zeci de oameni din cele 300 de familii din parohia respectivă. „Pentru ce ne trebuie nouă aici doi preoţi? Ăsta tânăr, care a fost adus de o lună aici, a venit după ciolan. Păi ce, la noi este ursul cu miere, aici? Noi nu suntem de acord cu aşa ceva şi nu o să mai venim la slujbă până nu se va rezolva situaţia“, a spus Constantin Matei.

Enoriaşii din comuna Leu nu sunt de acord cu noul preot

image

„Au înnebunit toţi aici, muică“

Sătenii i-au cerut preotului să plece din biserică, altfel nu asistă la slujbă. „Au înnebunit toţi aici, muică. Ce nevoie avem noi de doi preoţi aici? Dacă este să fie corect, să se aducă la toate bisericile din comună. De ce doar aici? Suntem o parohie mare şi din acest motiv a cerut să vină aici, să facă bani. Suntem gata să ieşim în stradă, dacă problema noastră nu se va rezolva. Eu am 90 de ani şi nu am de unde să dau bani la doi popi atunci când îi fac pomană soţului“, a spus Ioana Tucă.

image

După ce noul preot a plecat de la slujbă, localnicii au intrat triumfători în biserică. Oamenii au declarat că, dacă noul preot îşi va face apariţia şi săptămâna viitoare, nu îi vor mai da voie să intre în casa Domnului. „ Preotul de la noi a venit acum un. A muncit, a făcut totul frumos, iar acum vine altul să pună mâna pe munca lui. Nu este corect, aşa că noi ne susţinem ideea până la capăt şi nu suntem de acord să mai vină şi altcineva“, a precizat Constantin Matei (78 de ani).               

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite