Craiova: Prefectura Dolj taie din personal, nu din salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii din instituţiile publice stau în această perioadă cu frica în sân din cauza disponibilizărilor anunţate până la 1 iulie. Prima care a anunţat disponibilizări este Prefectura Dolj.

Reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar a fost transmisă şi înţeleasă greşit. Prefectul de Dolj Eugen Georgescu a anunţat astăzi că, de fapt, tăierile vor fi făcute din fondul de salarii şi că ministerele vor alege între disponibilizarea unei părţi din personal şi reducerea lefurilor. Înaltul funcţionar public a lăsat să se înţeleagă că mai toate instituţiile ar putea recurge la disponibilizări. „Măsura face parte din angajamentul luat în legătură cu reducerea personalului din sectorul bugetar”, a spus astăzi prefectul. Dacă la celelalte instituţii publice decizia nu a fost încă pusă în aplicare, la prefectură se lucrează deja la noua organigramă. Eugen Georgescu nu a dorit să precizeze câţi dintre cei 61 de angajaţi vor pleca acasă începând de la 1 iulie, dar a declarat faptul că vizat este inclusiv unul dintre cele două posturi de subprefect.  „Într-adevăr, de la 1 iulie trebuie să renunţăm la unul dintre cei doi subprefecţi”,a spus prefectul, care a precizat că se va face o evaluare a tuturor funcţionarilor din prefectură, în funcţie de criteriul „competenţei”.


Disponibilizări şi în celelalte instituţii


Directorii instituţiilor deconcentrate din judeţ susţin că deocamdată nu li s-a comunicat nimic despre eventuale disponibilizări. „Nu avem nicio informaţie de la forurile superioare, adică de la Ministerul Mediului. Aşteptăm să ni se comunice însă la noi va fi mai dificil pentru că suntem mai multe structuri în subordinea acestui minister. Nu ştim în ce procent ne va afecta pe fiecare. Ceea ce pot să vă spun este că noi avem aparatul cel mai puţin stufos dintre instituţiile din subordinea Ministerului Mediului”,a spus Monica Mateescu, directoarea Agenţiei Judeţene de Mediu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite