Prefectura Dolj, despre situaţia din comuna unde morţii se înmulţesc pe hârtie: "I-am cerut primarului să-i oblige pe oameni să-şi schimbe buletinele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Diaconu spune că în Amărăştii de Sus sunt înregistraţi mai mulţi morţi decât sunt în realitate.
Dumitru Diaconu spune că în Amărăştii de Sus sunt înregistraţi mai mulţi morţi decât sunt în realitate.

Reprezentanţii Prefecturii Dolj spun că  au început demersurile ca să fie rezolvată situaţia din comuna Amărăştii de Sus, unde sunt înregistraţi mai mulţi morţi.

Subprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea, a declarat pentru Adevărul că astăzi a făcut demersuri ca să fie soluţionată problema din comuna unde mor 30 de oameni într-un an, dar sunt înregistraţi dublu. "I-am cerut primarului din Dobroteşti să rezolve problema, să schimbe buletinele oamenilor chiar dacă sunt bătrâni, să-i oblige să facă asta. Nu e o situaţie de caz mare, dar ea există în realitate, e un caz izolat", a declarat subprefectul Ionel Ciobotea. Deşi la Prefectura Dolj a fost trimisă o sesizare în anul 2010, reprezentanţii instituţiei au spus că astăzi au aflat de această situaţie. "Toate aceste inadvertenţe au apărut ca urmare a înfiinţării de noi comune în anul 2004. Comuna Dobroteşti era obligată să schimbe buletinele, însă această schimbare s-a produs în timp şi lent", a adăugat Ionel Ciobotea.

Pe hârtie apar mai mulţi morţi în Amărăştii de Sus

Într-o comună din judeţul Dolj mor 30 de oameni pe an dar sunt înregistraţi dublu

Comuna doljeană Amărăştii de Sus se confruntă cu o situaţie neobişnuită de opt ani, după ce s-a separat de satul Dobroteşti, care a devenit comună de sine stătătoare. Din acel moment, majoritatea localnicilor din Dobroteşti care au decedat au fost scăzuţi de pe registrele de stare civilă de la Amărăşti. În consecinţă, deşi pe an mor aproximativ 30 de oameni din Amărăştii de Sus, pe registre figurează o cifră dublă. Primarul comunei Amărăştii de Sus, Dumitru Diaconu, explică faptul că din această cauză primesc mai puţini bani de la Consiliul Judeţean şi au mai puţini angajaţi la primărie. "De exemplu, pe an, în loc să primim în jur de 1.700.000 de lei, primim de la Consiliul Judeţean sume cote defalcate cam 1.300.000 de lei, pentru că banii se dau raportat la numărul de locuitori. Nici la Primărie nu pot să fac angajări. În loc de 17 angajaţi, câţi ar trebui să fie, am doar 14, pentru că doi s-au pensionat. Normal că aş mai avea nevoie de angajaţi", a spus Dumitru Diaconu, primarul comunei Amărăştii de Sus.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite