Craiova: Prefectul face apel la doljeni să nu mai circule cu maşina după căderea întunericului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Eugen Georgescu susţine că viscolul poate bloca unele porţiuni de drum
Prefectul Eugen Georgescu susţine că viscolul poate bloca unele porţiuni de drum

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a cerut azi populaţiei să încerce pe cât posibil să limiteze deplasările pe şoselele din judeţ, din această seară.

Doljenii, care au plecat azi în număr mare spre zonele rurale din judeţ pentru a-şi pomeni rudele de Sâmbăta Morţilor, sunt rugaţi să vină în Craiova îbnainte de căderea întunericului sau să înnopteze în localităţile respective. "Facem apel la populaţie ori să plece din această seară spre Craiova, ori să rămână în zonele respective pentru că se anunţă o vreme foarte rea şi există riscul ca anumite porţiuni de drum să nu mai poată fi circulate din cauza viscolului care troieneşte zăpada",a spus prefectul Georgescu.


Astăzi au avut loc la Prefectura Dolj două şedinţe  ale Comitetului pentru situaţii de urgenţă, în care autorităţile au pus la punct măsuri pentru prevenirea situaţiilor în care populaţia poate rămâne blocată în nămeţi. "Gravidele în ultimele luni de sarcină precum şi bolnavii dializaţi vor fi aduşi de urgenţă la Craiova. Armata este pregătită să acţioneze cu maşini 6x6 pentru intervenţii atunci când circulaţia este dificilă. De asemenea, sunt filtre organizate peste tot şi am dispus deplasarea utilajelor de deszăpezire în tot judeţul pentru a interveni în caz de nevoie", a mai spus prefectul.
Potrivit acestuia, pe lângă zăpada viscolită şi vântul ce poate atinge în rafale viteze de până la 100 de kilometri la oră, şoferii se confruntă şi cu un strat îngheţat de zăpadă pe carosabil, fapt care complică munca drumarilor. Potrivit prefectului, în situaţia în care viteza vântului depăşeşte 60 de kilometri la oră, orice acţiune de deszăpezire încetează.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite