Craiova: Prefectul cere anularea a 92 de permise aparţinând unor persoane cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, va cere anularea a 92 de permise auto, după ce s-a constatat că persoanele care le deţin sunt încadrate cu grad de handicap I şi II pentru probleme cu vederea, afirmând că situaţia a fost cauzată de lipsa de comunicare între medici, poliţişti şi Serviciul de Permise.

"Am constatat la Serviciul Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor al judeţului Dolj, aflat în subordinea Prefecturii, încălcarea legii. Este vorba despre aflarea în circulaţie a 92 de permise deţinute de 40 de persoane cu handicap gradul I şi de 52 de persoane cu handicap gradul II", a declarat azi, într-o conferinţă de presă, prefectul Eugen Georgescu.
El susţine că permisele de conducere ar fi trebuit anulate, persoanele care le deţin putând produce accidente rutiere grave."Am dispus comunicarea către Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi reanalizarea acestor cazuri în comisiile de evaluare şi, totodată, să vedem unde este inadvertenţa şi de ce, după ce au fost încadrate în aceste grupe de invaliditate, nu au fost anulate aceste permise, ştiind că pot fi produse accidente grave", a mai spus Eugen Georgescu.
Prefectul de Dolj apreciază că situaţia creată prin neanularea carnetelor auto pentru persoanele încadrate în grad de handicap este cauzată de o lipsă de comunicare între medici, poliţişti şi Serviciul de permise."Se pare că este vorba de o ruptură în comunicare de la medicii de familie către poliţia rutieră şi mai departe către serviciul de permise auto, bineînţeles, o dată cu hotărârile care se iau în cadrul comisiilor de evaluare din cadrul DGASPC. Informaţia o am de la Serviciul de Permise de la noi. Vom cerceta ce s-a întâmplat. Am trimis adrese către toţi factorii implicaţi, pentru a se descoperi unde este inadvertenţa pe acest fir al informaţiei", a mai spus Georgescu.
Reprezentantul Guvernului în Dolj afirmă că va solicita conducerii DGASPC să pună la dispoziţie evidenţele cu cele 92 de persoane, pentru a vedea încadrarea acestora.

Majoritatea persoanelor vizate şi-au luat permis în anii 70-80

Pe de altă parte, directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, acuză graba cu care autorităţile acţionează în acest caz, spunând că mai este nevoie de verificări suplimentare. Stancu a precizat că operaţiunea de verificare şi comparare a bazelor de date cu cele de la Serviciul Permise a fost iniţiată de instituţia pe care o conduce tocmai pentru depistarea unor astfel de cazuri şi a precizat că e vorba de 95 de cazuri de acest gen, nu de 92."Este vorba de 95 de persoane pe care le-am descoperit în rândul persoanelor cu probleme oftalmologice. Au fost 2.300 de persoane verificate în datele noastre comparate cu datele din baza celor de la permise. În proporţie de 90 la sută, aceste persoane obţinuseră permisele de conducere în anii 70-80. Noi am primit situaţia de la Serviciul Permise şi abia luni vom putea spune, în urma unei verificări amănunţite, care sunt cazurile suspecte", a declarat Florin Stancu.
 Potrivit acestuia, alte 9.000 de persoane încadrate în grad de handicap care au alte afecţiuni decât cele oftalmologice vor fi verificate în perioada următoare.
"Toate aceste persoane care au permis de conducere şi sunt încadrate în grad de handicap vor fi chemate pentru reevaluare, indiferent că au certificat nerevizuibil", a mai spus directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite