Povestea unui lăcătuş de la Teatrul Naţional din Craiova: între fiare, pictură, sculptură, alpinism, speologie şi poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lăcătuş-mecanic, angajat al Teatrului Naţional "Marin Sorescu", are pasiuni pe care puţini le cunosc: compune poezii, sculptează, pictează, a realizat pirogravuri de la vârsta de 6 ani, a făcut alpinism, speologie şi scufundări.

Emmanuel Voichiţa este lăcătuş-mecanic la instituţia culturală din Bănie de 10 ani. „Asigur decorul metalic al scenei, de la căruţe, caleşti, la blocuri. Trebuie multă atenţie, de ceea ce fac eu depinde siguranţa, chiar viaţa multor oameni”, explică mecanicul. Puţini ştiu însă că, dincolo de profesie, Emmanuel este un artist în toată puterea cuvântului: realizează tablouri, pictează biserici, a compus sute de poezii, sculpturile sale au fost expuse în cadrul expoziţiei "Brâncuşiana 1991", a făcut alpinism, speologie şi scunfundări.

Mâine, pe craiova.adevarul.ro, vă prezentăm povestea extraordinară a unui om simplu care creează adevărate opere de artă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite