Craiova: Povestea istoricului Neagu Djuvara, mărturisită astăzi oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Adina Muşuroi
Oana Adina Muşuroi

Cititorii s-au declarat dornici să parcurgă capitolele unei biografii care încă se mai scrie. Pentru mulţi dintre ei Djuvara continuă să fie o sursă de inspiraţie şi un reper credibil în labirintul istoriei contemporane. 

Cartea „Un secol cu Neagu Djuvara“, semnată de George Rădulescu, s-a născut ca răspuns la întrebări legate de viaţă, destin, trăiri, mari momente istorice. Astăzi, mărturisirile adunate în peste 200 de pagini, în care cuvintele sunt susţinute de fotografii decupate din timpuri de odinioară, au intrat în vieţile cititorilor din Oltenia, împreună cu ziarul Adevărul.

„Este ceva rar la noi să poţi cunoaşte o personalitate cât ea este în viaţă. De obicei se întâmplă să aşteptăm să moară ca să îi ridicăm statuie. Cred că a venit timpul să ne întoarcem la valori adevărate şi să le respectăm cât sunt lângă noi. Eu personal cred în puterea lecturii de bună calitate. Chiar şi copilului meu încerc să îi insuflu acest lucru. Am renunţat la calculator şi privim puţin la televizor“, spune Oana Adina Muşuroi, jurist de profesie.

O istorie trăită de-a lungul marilor războaie

„Un secol cu Neagu Djuvara“ se află la dispoziţia celor ce vor să ştie cum faci faţă provocărilor vieţii, cum depăşeşti obstacole şi cum evoluezi frumos, şi pe rafturile Librăriei Adevărul, de pe strada Împăratul Traian, numărul 9, la preţul de 14,95 lei, dar şi la chioşcurile din întreaga Oltenie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite