Craiova: Povestea americană a fost spusă astăzi în Capitala Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţia „Marile muzee ale lumii“ a deschis astăzi porţile faimosului „Metropolitan Museum of Art, New York“. Craiovenii au putut achiziţiona albumul de la primele ore ale dimineţii, împreună cu ziarul Adevărul.

O carte nouă despre capodopere şi celebrităţi din lumea artei plastice universale, este o bucurie pentru cititorii pasionaţi de descoperirea creatorilor. Aşa stau lucrurile şi pentru Gaftonie Cătălin, un tânăr de 26 de ani, care continuă să creadă în puterea lecturii. Îi plac muzeele în general, şi din fericire, a văzut câteva dintre cele mai frumoase asemenea aşezăminte din ţară. Colecţia „Marile muzee ale lumii“ o priveşte ca pe şansa de a ajunge în locuri greu accesibile pentru cei mai mulţi. Achiziţia albumului „Metropolitan Museum of Art, New York“ este pentru Cătălin o investiţie benefică, pe termen lung, în cunoaştere. „Aici, în România, iubesc Peleşul. Este frumos, este interesant, că îţi vine să îl vezi ori de câte ori eşti în preajmă“, mărturiseşte tânărul, obişnuit să se afle printre lucruri frumoase, graţie meseriei pe care o practică de vreo 6 ani, cea de decorator aranjamente nunţi. Albumul de astăzi s-a vândut împreună cu ziarul Adevărul, la preţul de 12,99 lei.

Colecţie impresionantă

Povestea celebrului muzeu newyorkez este dezvăluită în paginile albumului, în pagini inundate în culoare, prin detalii despre creatori precum Michelangelo, da Vinci, Van Gogh. Volumul este penultimul din seria ce a debutat pe piaţa românească a cărţii pe 19 aprilie, cu Muzeul Ermitaj – Sankt Petersburg, oferit gratis cititorilor ziarului Adevărul. Luni, 26 iulie, craiovenii îşi vor putea completa colecţia cu albumul „Muzeul Brukenthal - Sibiu“.

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite