FOTOGALERIE Porumbeii campioni din toată ţara sunt în aceste zile expuşi la Craiova şi dau probe de viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La expoziţia naţională de porumbei care se desfăşoară astăzi şi mâine la Craiova sunt aduşi 1.000 de porumbei din mai multe oraşe ale ţării.

Zilele Columbofiliei Româneşti se desfăşoară astăzi şi mâine la Centrul Transfrontalier din Craiova, între orele 10.00 - 18.00, taxa de intrare fiind de 15 lei.

Expoziţie naţională de porumbei astăzi, la Craiova.

Dă click AICI pentru GALERIE FOTO:

600 de crescători de porumbei din mai multe oraşe, printre care Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Botoşani, Craiova, şi-au adus astăzi porumbeii care vor participa la mai multe concursuri. "Se vor organiza o serie de probe, printre care de viteză, maraton şi altele, se fac clasamente, clasificări, şi pe baza mai multor criterii vor fi desemnaţi trei porumbei câştigători. Premiile constau în cupe şi diplome", a declarat Florin Bilan, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Porumbei di România (FCPR).

Sală ventilată pentru porumbei

Acesta a precizat că mulţi dintre porumbei sunt fideli acestor competiţii, "sunt care au participat şi de trei ori la această expoziţie pe care o organizăm la interval de 10-12 ani. Anul acesta, evenimentul se deosebeşte prin faptul că porumbeii sunt expuşi pe standuri, anii trecuţi, crescătorii îi ţineau pe scaune. La fel, sala în care are loc expoziţia este mare, aerisită, este ventilaţie pentru porumbei", a adăugat preşedintele FCPR. Columbofilii spun că şi-au antrenat bine porumbeii, înainte de a-i aduce la acest eveniment. "Am venit cu Mario, care are câteva luni. I-am dat vitamine şi tot ce îi trebuie pentru un concurs. Mario este dublu campion judeţean la anumite categorii şi campion naţionat la categoria general, unde trebuie parcurse între 100 şi 1000 de kilometri", ne-a mărturisit Mihai Marica, din Craiova, unul dintre crescătorii de porumbei care au participat la această expoziţie. Zilele Columbofiliei Româneşti se vor desfăşura astăzi şi mâine, iar duminică dimineaţa vor fi desemnaţi porumbeii câştigători.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a vedea FOTOGALERIE de la expoziţia naţională de porumbei, care are loc în Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite