Craiova: Portret / Adelina Ştefan visează să ajungă baschetbalistă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelina Ştefan
Adelina Ştefan

Este una dintre cele mai talentate sportive din Craiova, recent ocupând locul al doilea la Gala Sportului Şcolar Doljean. Deşi vrea să continue activitatea sportivă, Adelina Ştefan îşi doreşte să urmeze şi studiile pentru protecţia mediului.

Şi-a descoperit pasiunea pentru baschet la doar 13 ani. Cu o înălţime de peste 1,80 metri, Adelina ar face invidios foarte mulţi bărbaţi. „Nu credeam că voi ajunge la acest nivel. Totul a pornit dintr-o joacă. Am vrut să fac sport pentru a mă dezvolta, nu mă gândeam că voi face baschet de performanţă. Treptat, a început să îmi placă şi acum sunt sigură că vreau să continui în baschet“, povesteşte tânăra sportivă.

S-a transferat la Clubul Sportiv Şcolar în urmă cu cinci ani. Nu regretă acest pas. „Suntem un colectiv unit. A rămas practic nucleul de acum cinci ani. Probabil asta a ajutat mult să avem relaţiile de joc stabilite. Avem în lot şi patru americance. Sunt foarte valoroase şi s-au integrat perfect în cadrul echipei“, spune baschetbalista.

Adelina este atrasă de toate sporturile şi nu pierde niciun meci important indiferent de disciplină. „Îmi plac toate sporturile. Mă uit şi la handbal, fotbal, dar cel mai mult, evident, la meciurile de baschet“, recunoaşte Adelina. Nu ar refuza o ofertă bună de la echipele puternice din ţară sau de la o formaţie din străinătate. „Admir baschetul din Grecia. Nu aş refuza o ofertă din străinătate sau chiar din ţară. Ar fi foarte frumos să evoluez la campioana MCM Târgovişte“, precizează sportiva.

Printre cele mai bune componente din Dolj

După ce în ultimii trei ani a fost pe primul loc la Gala Sportului Şcolar Doljean, în acest an, Adelina a ocupat locul secund la jocuri sportive, fiind devansată de Cristian Bărbulescu, jucător de tenis de masă. „Sincer, mă aşteptam să termin pe primul loc. Paradoxal, rezultatele din acest an au fost mai bune decât cele de anul trecut. De exemplu, în 2008 nu am participat la juniori republicani, iar acum am terminat pe locul secund. Nu comentez poziţia ocupată, sunt mulţumită că am fost pe podium“, recunoaşte Adelina Ştefan. În afară de rezultatul menţionat, ea s-a mai clasat pe locul cinci la Campionatul Naţional de juniori I.

După ce va absolvi Colegiul Naţional „Elena Cuza“, Adelina va urma Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Totuşi, nu vrea să se oprească aici. Îşi doreşte să facă a doua facultate, urmând să aleagă între cea de Drept şi cea de protecţie a mediului. „Vreau să rămân în baschet, de aceea şi voi urma FEFS. După aceea, mi-aş dori să fac a doua facultate. Sunt tentată să aleg protecţia mediului pentru că vreau să am grijă de natură, să o protejez de neglijenţa şi abuzurile oamenilor. Aş fi vrut să urmez Dreptul, însă cred că voi renunţa la această variantă“, încheie Adelina, care este o fată veselă, jovială şi mereu pusă pe glume.

Ce-i place
Adelina consideră că are foarte multe de spus şi tocmai de aceea vrea să fie ascultată de cei din jur. Îşi doreşte să arate că a devenit matură şi poate lua de una singură anumite decizii.

Ce nu-i place
Nu suportă minciuna. Tocmai de aceea a făcut o anumită selecţie între persoanele pe care le-a cunoscut şi s-a distanţat de persoanele care au dezamăgit-o.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum vei petrece sărbătorile de iarnă?
A.Ş.:
Voi rămâne în Craiova. Crăciunul îl voi petrece în familie, iar Revelionul îl voi face la nişte prieteni. Din cauza timpului liber destul scurt, nu voi avea posibilitatea să plec din oraş.

Câte zile libere vei avea?
A.Ş.:
De Crăciun am fost anunţate că vom avea trei zile libere. De Revelion nu ştim exact. Cert este că între Crăciun şi Revelion vom veni la antrenamente.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite