Craiova / Cum ajunge un copil înfiat să facă senzaţie la Cerbul de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Luiza Turcu visează să devină o mare artistă.
Luiza Turcu visează să devină o mare artistă.

Cântă muzică populară şi uşoară de mică, la şapte ani urcând pe scenă la festivaluri naţionale prestigioase.

Pasionată de muzică, Luiza, membră a Ansamblului Doina Mischiului, a început să cânte de la câţiva anişori. La numai cinci ani, vocea sa a fost remarcată de educatoare. „Mi-a zis că e păcat să las aşa talent, că poate ajunge mare, dacă se ocupă cineva de ea“, ne-a spus Aneta Turcu, mama Luizei.

Copil-minune, crescut de părinţi de suflet

Aceasta este cu atât mai mândră de fetiţa ei, cu cât a adoptat-o. „Chiar dacă nu este din sângele meu, Luiza este sufletul meu. Legătura dintre noi este aşa de puternică, încât nici nu ne gândim că nu este copilul mea biologic“, a adăugat mama fetei. Faptul că Luiza a fost crescută într-o altă familie decât cea care a adus-o pe lume nu a descurajat-o, iar cunoscuţii spun că Dumnezeu a înzestrat-o cu acest dar ca o compensare. „N-am mai întâlnit aşa talent“, ne-a mărturisit Alina Croitoru, fosta educatoare a fetei.

De la cinci ani, Luiza se pregăteşte la Secţia Canto de la Palatul Copiilor. De atunci, a participat la numeroase emisiuni televizate şi la peste 30 de concursuri în Călimăneşti, Craiova şi Sibiu. „Mi-au rămas în inimă «Vedetele Olteniei» şi «Zâmbet de copil». Am ajuns şi în finală la «Mamaia Copiilor» şi de două ori la «Cerbul de Aur»“, ne-a spus Luiza, care pune tot succesul său pe seama credinţei. „Mama mea m-a ajutat cel mai mult, pentru că mă iubeşte şi m-a făcut să nu simt că vin din altă familie. Părinţii şi Dumnezeu mi-au dat puterea să ajung până aici“, recunoaşte Luiza, căreia doamna educatoare, care a descoperit-o, îi prevede o carieră strălucită. „Este foarte conştiincioasă, ceea ce contează enorm. Chiar dacă s-ar îmbolnăvi, nu ar lipsi de la cursurile de canto“, ne-a spus Alina Croitoru.

Întrebări şi răspunsuri

La ce spectacole ai participat, în Craiova?

Am fost invitată, împreună cu ansamblul, la Zilele Craiovei. Am cântat şi am jucat. Îmi place aici, oamenii sunt deschişi şi atraşi de portul popular.

Ce melodii preferate ai?

Pentru că îmi iubesc familia, aş cânta întruna „Sunteţi părinţii ideali“. Dar la fel de mult îmi plac şi „Eşti mereu învingător“, „Mai ţii minte, măi, dragă Mărie“ şi „Sunt o fată frumuşică“.

Ce meserie îţi doreşti să urmezi?

Vreau să devin o cântăreaţă bună de muzică populară. Dar până atunci trebuie să învăţ mult şi să mai cresc.

NĂSCUTĂ:

11 mai 2003, comuna Mischii, judeţul Dolj.

STUDII

Elevă în clasa I la Şcoala Generală din Mischii.

IDEALURI

Visează să  devină o cunoscută interpretă de muzică populară sau uşoară.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite