Craiova: Portret / Roxana Stancu creează bijuterii unicat pentru craiovence

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi studiază managementul, Roxana s-a specializat încă din copilărie în realizarea de produse handmade. Ultima creaţie este o faţă de masă din mărgele.

Toată pasiunea tinerei i-a fost insuflată de bunică. „Aveam cam zece ani când tot o vedeam pe mamaie că meştereşte nişte mărgele. Nu realizam despre ce este vorba. Din curiozitate, luam şi eu câteva şi încercam să le dau o formă. Ai mei mai mă mustrau, credeau că mă joc. La mine însă era treabă serioasă“, îşi aminteşte studenta, care este în acelaşi timp corector la un cotidian local din Craiova.

Aleargă în trei părţi, cu succes


Ca să îmbine utilul cu plăcutul, Roxana se pricepe de minune să împace şcoala cu serviciul şi hobby-urile. „Vreau să cred că nu-mi neglijez jobul, dar nici facultatea. Ca mulţi alţii, merg la cursuri ori de câte ori am timp, mă ţin de programul de muncă, iar seara mă refugiez în activitatea pe care am deprins-o de mică“, adaugă Roxana. Se poate lăuda cu o mulţime de accesorii, pe care le-a expus în cadrul evenimentelor organizate în oraş, unde a făcut furori cu talentul său. „Debutul a fost în timpul liceului, când am participat la vernisaje cu temă economică. Una dintre ele se intitula «De la pasiune la afacere»” , povesteşte olteanca. Din acel moment, Roxana a devenit cunoscută printre colegi pentru îndemânarea cu care realizează coliere şi chiar a început să câştige bani de pe urma acestei îndeletniciri. „Prietenele mă rugau să le fac câte-un mărgean. Chiar dacă eram plătită pentru marfă, trebuie să spun că nimic nu se compară cu bucuria pe care o citesc în ochii celor cărora le dau aceste piese. Partea financiară, deşi contează, este mai puţin importantă“, subliniază Roxana.

Clienţii, atraşi de cerceii lungi şi roşii

La târgul de profil care a avut loc la Casa Studenţilor, luna trecută, standul său a atras zeci de clienţi. „Destul de căutaţi sunt cerceii lungi, cu pietricele de culori ţipătoare, precum roşu sau albastru. Sunt tinere care îşi doresc să poarte lănţişoare unicat, pe care le confecţionez la comandă, pe loc”, ne-a spus studenta. Recunoaşte că preţurile pot părea mari pentru cei cu posibilităţi financiare reduse, dar spune că şi pentru acestea sunt soluţii. „Un set de cercei şi medalion din perle ajunge la 30 de lei, iar cel mai ieftin nu depăşeşte 20 de lei. O pereche de cercei poate fi achiziţionată cu 8 lei“, adaugă Roxana.

Ce îi place:
„Ador să ascult muzică, să dansez pe ritmuri populare, dar şi moderne. În fiecare weekend aleg să mă plimb cu prietenul prin parc, deşi este frig. Mă linişteşte natura. Am făcut un obicei din a citi câteva pagini, înainte de a adormi“.
Ce nu îi place:
„Mă deranjează fumul de ţigară. Când ies într-un local, mă orientez spre cele care interzic tutunul. Resping comportamentul celor care vorbesc urât, vulgar, sau care dau dovadă de lipsă de respect.  Nu mai vorbesc despre minciună, care mă deranjează teribil“.
Ai de gând să urmezi o carieră în domeniu?
R.S.: Ar fi ideal pentru mine. Una dintre aspiraţiile mele este îmi croiesc un nume în modă, să fiu cooptată de un stilist sau chiar să îmi deschid propria afacere. Din acest motiv am urmat şi o facultate de profil.
Cât câştigi de pe urma acestei ocupaţii?
R.S.: Depinde foarte mult de perioadă. Acum, spre exemplu, când mă pregătesc pentru sesiune, abia am timp să creez accesorii pentru cunoştinţe şi pentru prietenul meu, care este foarte mândru de ceea ce fac.

Profil:
NĂSCUTĂ:

10 iunie 1988, Craiova.
STUDII:
Liceul Economic, Craiova.
Este student în anul III la Facultatea de Management Financiar Contabil, Universitatea din Craiova.
EXPERIENŢĂ:

Este corector de trei ani la un cotidian local.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite