Craiova: Portret/Mihaela Miruna Nicolae, dependentă de muzică din prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A absolvit Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Secţia Muzică Uşoară şi a câştigat numeroase concursuri de talente. Îşi doreşte să continue cariera muzicală şi să studieze jurnalism.

S-a născut în Craiova şi a urmat cursurile Şcolii Generale Nr. 29 din cartierul Valea Roşie. Şi-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de şapte ani, atunci când a început să studieze chitara, la Casa Armatei, sub îndrumarea Mădălinei Amon. „Am studiat chitara doar pentru un an de zile, dar pot să spun că a fost o experienţă frumoasă. Este un instrument care necesită dăruire şi pasiune“, povesteşte tânăra de 18 ani.
Tot atunci a urcat pentru prima oară pe scenă. „Am avut emoţii, dar cred că m-am descurcat destul de bine“, spune aceasta. Anii au trecut, iar Mihaela a devenit adolescentă, elevă a Liceului Henri Coandă.

Trei ani de muzică uşoară

Primul an de liceu avea să o găsească studiind şi la Şcoala Populară de Arte şi Meserii. „Pentru că îmi plăcea mult muzica uşoară, am decis să mă înscriu la cursuri. Aici l-am avut profesor pe domnul Cristian Tălăngă, căruia îi sunt recunoscătoare pentru sprijinul acordat“, mai spune Mihaela.

Trei ani a studiat muzică uşoară, timp în care pasiunea ei pentru cântec a crescut. „Sunt îndrăgostită de muzică. Nu cred că aş putea să trăiesc fără cântec“, mărturiseşte tânăra.

De-a lungul timpului a participat la mai multe concursuri, de unde nu s-a întors fără premii. Anul trecut a participat la Concursul de Francofonie, unde a interpretat o piesă din repertoriul cunoscutei cântăreţe de origine canadiană Celine Dion. „Am luat premiul I“, spune aceasta cu mândrie.
Mihaela nu pierde nicio ocazie de a ajunge pe scenă, locul unde se simte cel mai bine. De câţiva ani încoace, tânăra urcă pe scenele balurilor bobocilor. „Am cântat când a fost balul liceului meu, Henri Coandă, la Liceul Economic din Petroşani, pentru că am o prietenă acolo şi la multe altele“, povesteşte Mihaela.

„Vreau să învăţ cât mai multe despre presă“


În cariera muzicală, părinţii au ajutat-o foarte multe, spune tânăra. „M-au încurajat de fiecare dată când am avut nevoie. Când s-a pus problema să merg la concursuri, s-au oferit să mă sprijine, să mă ajute. Dacă nu ar fi fost ei, probabil că nu aş fi dobândit cunoştinţele pe care le am în prezent“, mărturiseşte Mihaela. Pentru că este elevă în clasa a XII-a Mihaela se pregăteşte pentru anii de facultate. Are planuri mari, vrea să intre la Facultatea de Jurnalism. „Cred că mi se potriveşte domeniul acesta. Sunt o persoană comunicativă, sociabilă şi cred că aş putea face faţă dacă aş lucra în presă. La Facultatea de Jurnalism vreau să învăţ cât mai multe despre presă, în special cea audio-vizuală“, încheie Mihaela.


1.    Ce planuri ai de viitor?

Vreau să continui povestea mea cu muzica. Vreau să particip în continuare la cât mai multe concursuri şi să demonstrez că pot mult mai mult. În rest, vreau să studiez jurnalismul, poate voi ajunge să lucrez într-o televiziune, lucru care mi-ar face o mare plăcere din punct de vedere profesional.

2.    Care sunt soliştii tăi preferaţi?
Din soliştii din ţară îmi place Andra, Nico, Mirabela Dauer iar din reportoriul internaţional Celine Dion şi Beyoance.
Ce-i place
„Cel mai mult îmi place muzica. Nu pot să plec nicăieri fără să nu ascult muzică. Şi în maşină când mă urc dau drumul la radio. Mai îmi place să merg şi în cluburi, ca orice tânăr, să mă distrez“, susţine fata.
Ce nu-i place
„Nu suport minciuna şi oamenii egoiştii. Cei care nu spun adevărul sunt genul de persoane de care încerc să mă feresc şi să am cât mai puţin de a face cu ei“, spune Miruna.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite