Craiova: Portret/Diana Florentina Manea,un viitor psiholog vrăjit de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 17 ani cântă muzică uşoară de la vârsta de 6 ani. A participat la diverse concursuri muzicale şi îşi doreşte să intre la Facultatea de Psihologie.

Diana s-a apucat serios de muzică la vârsta de 6 ani. Părinţii au înscris-o la cursurile de canto de la Palatul Copiilor. „Mie îmi plăcea de mică să cânt, iar părinţii au observat că am înclinaţii către domeniul acesta şi m-au înscris la cursurile de canto unde am fost îndrumată de domnul Iliuţă“, povesteşte tânăra.  A studiat la Palatul Copiilor pentru jumătate de an, iar odată cu începerea şcolii a continuat cursurile alături de învăţătoarea sa din clasele I-IV. Şi acum îşi aduce aminte prima experienţă pe scenă.  „Eram în clasa a doua şi am cântat la serbarea şcolii. Am avut emoţii foarte mari dar am trecut cu brio peste moment“, îşi aduce aminte Diana.  Studiul în domeniul muzicii a continuat şi în perioada următoare. În clasele V-VIII, Diana a făcut parte din corul Şcolii nr. 22. Abia a clasa a IX-a a participat la primul concurs de interpretare, Oltenia Star. A cântat şi la ziua Şcolii Carol I, iar anul acesta avea să participe la a doua ediţie a concursului Oltenia Star. În prezent este elevă în clasa a X-a a Colegiului Carol I, profil filologie, bilingvă franceză.

Se înscrie la şcoala Populară de Arte şi Meserii

Pe lângă muzică, Diana mai are o pasiune – sportul. Mai exact, karate – stilul Kyokushin. Practică acest sport de la vârsta de 13 ani. „Am făcut trei ani de karate la Sport Guard. Din păcate am renunţat acum un an dar cred că o să mă apuc din nou pentru că îmi place foarte mult sportul acesta“, explică tânăra. De-a lungul timpului, a participat la diverse competiţii de karate, printre care se numără şi Campional Naţional de Free Fight, unde a câştigat locul II. „Am centura 9Q la karate, adică pe cea portocalie, pe înţelesul tuturor“, se mândreşte eleva. Nici visul cu muzica nu vrea să îl abandoneze. Îşi doreşte să se înscrie la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, la secţia Muzică Uşoară. „Vrea să continui cu muzica pentru că sunt sigură că pot să demonstrez mai mult. Tocmai de asta vreau să intru la Şcoala Populară pentru a-mi aprofunda cunoştiinţele în acest domeniu. Vreau să învăţ cât mai multe“, susţine aceasta. Printre artiştii ei preferaţi se numără Andra, Rihanna, Jese McArthny dar şi Inna. Pentru viitor are planuri mari şi în ceea ce priveşte studiile teoretice. Îşi doreşte ca după ce termină liceul să intre la Facultate de Psihologie. „Vreau să mă fac psiholog. E visul meu!“, mărturiseşte tânăra.

1.    Care este repertoriul tău preferat?
În general, îmi place să cânt pop-rock. Am mai multe preferate printre care se numără şi „Party in the USA“ a lui Miley Cyrus dar şi piese din reportoriul Celien Dion cum ar fi „Immortality“ sau „My Heart will go on“

2.    De ce vrei să dai la Psihologie?
„Îmi place foarte mult să dau sfaturi, să ajut oamenii să se înţeleagă. Aş vrea să cunosc toate tainele psihicului“
Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii prefăcuţi, acei oamenii care linguşesc sau care încearcă să pară ceea ce nu sunt. Nu suport nici mincinoşii“,spune Diana.
Ce-i place
„Îmi plac şi sporturile, în special karate şi baschetul. Jos baschet ori de câtre ori am ocazia. Şi îmi place să merg şi în excursii şi la teatru“, susţine fata.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite