Craiova: Porcul de Crăciun, cumpărat doar de pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi vânzători au pus pozele animalelor pe internet
Mulţi vânzători au pus pozele animalelor pe internet

Craiovenii studiază oferta de porci pentru Crăciun pe internet pentru că în oraş nu există anul acesta niciun punct autorizat de vânzare. Veterinarii avertizează că porcul achiziţionat de pe net poate fi periculos pentru sănătate.

„Vând porci pentru sacrificat, crescuţi în mediu natural, fără antibiotice şi hormoni, rasă de carne, greutate aproximativă 150 kg”. Aşa sună zeci de anunţuri postate pe forumurile craiovene în ultima perioadă, înainte de Sărbători. Vânzătorii în căutare de clienţi au pus, pentru exemplificare, şi poze cu animalele, în speranţa că ele vor convinge mai bine cumpărătorii. Preţurile pentru un kilogram de carne în viu variază de la 6,5 lei la 8 lei şi, în majoritatea cazurilor, se pot negocia. Pentru a face faţă concurenţei, unii vânzători se oferă chiar să transporte carnea tăiată la Craiova, la domiciliul clientului, însă mai pun un leu la preţul pe kilogram.

Niciun punct de vânzare autorizat

Ca să vadă animalele, craiovenii trebuie să meargă uneori chiar şi la câteva zeci de kilometri de oraş pentru că, spre deosebire de anul trecut, în Bănie nu există în prezent un punct autorizat pentru vânzare. „Nu avem puncte autorizate pentru vânzare în Craiova dar avertizăm oamenii care vor să cumpere porci de pe internet că trebuie să fie foarte atenţi pentru că există pericolul să se îmbolnăvească de trichineloză”, a declarat Aurelian Toma, director adjunct în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare Dolj, care a precizat că, din 3.800 de examinări făcute până acum de medici, a fost descoperit un singur caz de Trichinella spiralis. În cazul în care nu vă place carnea de porc, pe internet există şi oferte alternative.  Un curcan de peste 10 kilograme se vinde cu 170 negociabil.  

Dacă, în schimb, preferaţi porcii ca animale de companie, aflaţi că o pereche de porcuşori vietnamezi costă 600 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite