Craiova: Polivalenta din Craiova, refăcută după 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala care a ars pe 19 noiembrie 1994 va fi gata până la sfârşitul anului. Lucrările de reabilitare sunt realizate în proporţie de 65 la sută, construcţia urmând să fie deschisă publicului cel mai probabil în octombrie, de Zilele Municipiului.

Sala Polivalentă din Bănie a fost distrusă de un cumplit incendiu la 19 noiembrie 1994, eveniment ce a marcat declinul sporturilor de echipă din oraş. Puţini craioveni îşi imaginau că vor trece 16 ani până ce vor avea ocazia să mai vadă un meci sau un spectacol în sală. Lucrările au mers ani de zile în ritm de melc până în 2007, când Guvernul a alocat fondurile necesare continuării proiectului. După montarea acoperişului în 2008 lucrările au avut loc în ritm normal, în prezent proiectul fiind realizat în proporţie de 65 la sută, iar constructorul SC Concas SA Buzău pregăteşte începerea finisajelor.

În octombrie sigur e gata


 La sfârşitul anului trecut, Guvernul a alocat fondurile promise, 1.000 de miliarde lei vechi, bani necesari finalizării lucrărilor, singura sarcină a Primăriei Craiova fiind de a aduce utilităţile până la clădire. Deşi primarul îşi dorea ca sala să fie gata în august 2010 pentru a putea organiza un meci de tenis pentru Cupa Davis, acesta a declarat recent că sala va fi inaugurată la sfârşitul lunii octombrie.


„Polivalenta a fost un simbol pentru oraşul nostru”


Vestea că Polivalenta va fi din nou funcţionabilă îi binedispune pe craioveni, în special pe cei trecuţi de prima tinereţe, care ştiu ce înseamnă să urmăreşte un meci de handbal sau volei în renumita sală. „Până la urmă Polivalenta a fost un simbol pentru oraşul nostru. Păcat de anii ăştia că a stat construcţia în halul ăla. Acum că are acoperiş şi pereţi, parcă începe să semene a sală de sport. Poate că şi sportul din Bănie va înflori odată cu reinaugurarea sălii“, spune Cosmin Georgescu (37 ani).


Află câte locuri de joacă va avea Polivalenta din Bănie pe craiova.adevarul.ro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite