Craiova: Poliţistul acuzat că a protestat înarmat, declarat nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Sîrbu, poliţistul din Tălpaş
Mihai Sîrbu, poliţistul din Tălpaş

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus neînceperea urmării penale faţă de agentul-şef Mihai Sârbu, care a fost acuzat că a mers cu pistolul la mitingul din Bucureşti, din data de 24 septembrie 2010.

Direcţia Generală de Jandarmi a Muncipiului Bucureşti a sesizat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 cu privire la faptul că cinci poliţişti au mers la protest cu arma din dotare. La dosar au fost ataşaţi patru suporţi optici şi cinci planşe fotografice cuprinzând imagini din ziua manifestării stradale.Omul legii a declarat că este nevinovat şi că a lăsat pistolul acasă, închis într-o cutie.

„Nu vi se pare anormal că s-au luat tocmai de mine? Am semnalat că sediul postului de poliţie la care lucrez stă să se prăbuşească, iar acum vor să-mi facă probleme. Păi noi aducem de acasă bani pentru reabilitarea clădirii, iar consumabilele trebuie să le împrumutăm. Nu este normal aşa ceva“, a spus Mihai Sârbu.

Din probele obţinute, a reieşit că poliţistul purta la centură un toc pentru pistol, iar în interiorul acestuia era un obiect ce avea aspectul unei părţi componente a unui încărcător pentru pistolul Carpaţi. Obiectul aflat în tocul purtat de agentul de poliţie are alte dimensiuni decât decât cele ale unei părţi componente a unui pistol Carpaţi, modelul 74.

Din declaraţiile martorilor a reieşit faptul că omul legii avea asupra lui tocul de armă prins la centură, fără ca în interior să aibă arma din dotare. Alături de Sârbu, au mai fost cercetaţi penal  încă patru poliţişti tot pentru acelaşi lucru. Sârbu a mai declarat pe data de 13 noiembrie că doar nu era nebun să îl împuşte pe Băsescu, aşa cum s-a zvonit.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite