Craiova: VIDEO/ Poliţiştii doljeni şi comisarii Gărzii Financiare au făcut razie în Piaţa Centrală şi la Marlorex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din centrele comerciale ale Craiovei dar şi cei din Piaţa Centrală au fost controlaţi ieri de poliţiştii doljeni, dar şi de reprezentanţi ai Vămii şi ai Gărzii Financiare.

UPDATE 82 de firme au fost luate ieri la puricat de oamenii legii, dar şi de comisari ai Gărzii Financiare şi ai Direcţiei Vamale Craiova. În timp ce o parte dintre comercianţii vizaţi de control au fugit atunci când au văzut poliţiştii şi jandarmii, au fost şi afacerişti care au căzut în plasă. Bilanţul raziei de ieri arată faptul că au fost aplicate amenzi în valoare de 133.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 146.000 de lei pentru care reprezentanţii firmelor nu au putut prezenta documente de provenienţă, dar şi suma de 1.371 de lei în numerar.


Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, la acţiune au participat poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Dolj şi Olt, precum şi comisari ai Gărzii Financiare Centrale, dar şi din judeţele respective.
 De asemenea, au fost prezenţi şi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţionale Vamale Craiova, sprijiniţi de lucrători din cadrul Serviciului Rutier Dolj  şi efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.  

„Poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor, jandarmi, reprezentanţi ai Vămii Craiova şi comisari ai Gărzii Financiare au acţionat astăzi în marile centre comerciale, puncte de desfacere a mărfurilor şi societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de import – export, tranzacţii intercomunitare, locaţii pretabile comiterii faptelor de evaziune fiscală şi contrabandă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei doljene. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, oamenii legii urmăresc identificarea şi indisponibilizarea bunurilor care fac obiectul infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu băuturi alcoolice, ţigări şi produse agroalimentare, precum şi tragerea la răspundere penală şi contravenţională a persoanelor care comit astfel de fapte. Rezultatele raziei de amploare de astăzi vor fi comunicate ulterior de reprezentanţii Poliţiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite