Craiova: Poliţiştii au confiscat un post de radio pirat care emitea în oraşul lui Amza Pellea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ajutorul acestei instalaţii artizanale băileşteanul realiza transmisii.
Cu ajutorul acestei instalaţii artizanale băileşteanul realiza transmisii.

Poliţiştii de la Fraude din cadrul IPJ Dolj au stopat activitatea unui post de radio pirat, care emitea în oraşul Băileşti.

Sesizarea a venit din partea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. AStfel, în urma măsurătorilor goniometrice realizate, s-a stabilit că de pe raza municipiului Băileşti se emite ilegal, în regim post de radio, muzică precum şi dedicaţii muzicale.

Poliţiştii au identificat un localnic care transmitea ilegal muzică în spaţiul public, în persoana lui Eugen M., de 28 de ani şi au descins acasă la acesta. Tânărul a fost găsit chiar în timpul unei transmisii cu ajutorul unei instalaţii artizanale.

Conform poliţiei, întregul sistem de emisie era compus dintr-un hard disk extern cu capacitatea de 250 Gb, emiţător radio artizanal, sursa de tensiune continuă, antena tip „dipol deschis” şi microfon.

Obiectele din mini studioul de radio au fost confiscate, iar împotriva tânărului se continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „transmisie a serviciilor de programe, de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru„ prevăzută de Legea 8/1996 privind protejarea drepturile de autor şi „radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe„ prevăzută de Legea 504/2002 a audiovizualului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite