Craiova: Poliţiştii, în stradă după tăierea normei de hrană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Agenţii sunt indignaţi de faptul că veniturile le sunt reduse cu peste 500 de lei. Sindicaliştii doljeni anunţă că li se vor alătura colegilor din întreaga ţară şi vor relua manifestările de protest începând de luni.

Norma de hrană va fi redusă de la 700 la 150 de lei pentru toţi angajaţii din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Sindicaliştii din Dolj consideră ilegală măsura, prevăzută într-un ordin semnat miercuri de ministrul Traian Igaş, spunând că sunt încălcate prevederile contractului colectiv de muncă. „Nu putem fi de acord cu ceea ce presupune o reducere cu 35 la sută a veniturilor noastre. Sunt oameni care muncesc de o viaţă în poliţie, iar acum vor fi retribuiţi cu mai puţin de 1.000 de lei lunar. Vom demara o serie de manifestări stradale, pentru a ne apăra drepturile“, a anunţat Laurenţiu Mihăiţoaia, preşedintele Biroului Teritorial Dolj al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.



După ciuntirea lefurilor vin disponibilizările

Oamenii legii califică măsura luată de conducerea MAI drept umilitoare pentru poliţişti.„Nu se ţine cont că noi nu avem voie să desfăşurăm şi alte activităţi, în afara programului, ca doctorii, pentru a ne rotunji veniturile. Este normal să fim supăraţi, să nu acceptăm această măsură. După 16 ani de muncă, să primeşti o leafă de numai 1.000 de lei nu mi se pare deloc normal“, a declarat Joni Bălan, angajat în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. 

politie



Elvis Măceşanu, liderul grupei doljene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor, spune că reducerea normei de hrană reprezintă o lovitură grea pentru oamenii legii. „Noi avem doar obligaţii, nu şi drepturi. Nu ştiu cum vom trăi de acum înainte. Toţi au familii de întreţinut şi rate de plătit“, a menţionat Măceşanu.

politie
politie

Mai mult, angajaţii MAI nu vor scăpa nici de disponibilizări. Ministrul Traian Igaş a declarat că în scurt timp va da un răspuns cu privire la numărul oamenilor care trebuie concediaţi. În prezent, în judeţul Dolj sunt 1.500 de poliţişti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite