Craiova: Poliţist prins dormind cu şpaga sub pernă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Caragea a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi mită. Ajutorul şefului de post din comuna doljeană Celaru i-a cerut pe data de 3 octombrie 2010 unui bărbat 500 de euro pentru a-i rezolva un dosar.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată în urmă cu două zile pe poliţistul şpăgar. Costel Caragea i-a promis unui tânăr că îl ajută să scape de dosarul penal în care era acuzat de conducerea unei motociclete fără a poseda permis de conducere. Pe data de 3 octombrie i-a cerut 500 de lei o primă tranşă din suma totală. Poliţistului nu i-a trecut prin cap că victima l-a înregistrat cu telefonul, iar apoi s-a dus la Direcţia Generală Anticorpuţie Dolj şi l-a denunţat. Ajutorul şefului de post a fost filat timp de o săpătămână, toate intercepările telefonice fiind înregistrate. 

Dormea cu mita la cap

Costel Caragea i-a mai cerut tânărului pe data de 9 octombrie o nouă tranşă din bani. Denunţătorul a mers în comuna Celari şi a lăsat suma de 500 de lei pe bancheta din spate a maşinii poliţistului. Mascaţii au dat buzna în casă peste ajutorul şefului de post. După ce au percheziţionat autoturismul şi locuinţa acestuia, au găsit banii ascunşi sub pernă.


În faţa procurorilor, poliţistul a declarat că banii de sub pernă nu erau ai lui şi că nu ştie cum au ajuns acolo. Costel Caragea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dolj. Dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă până la 15 ani de închisoare.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite