Craiova: Policlinica de la Spitalul Judeţean, reabilitată cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faţada policlinicii Spitalului Judeţean va fi renovată în întregime
Faţada policlinicii Spitalului Judeţean va fi renovată în întregime

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean din Bănie va fi modernizat şi dotat cu finanţare europeană. Execuţia lucrărilor la policlinică va dura peste doi ani şi va costa peste 8 milioane de euro.

Policlinica Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Bănie va avea, peste aproximativ doi ani, o nouă faţă, dar şi o dotare modernă. Consiliul Judeţean Dolj şi Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au semnat astăzi, în cadrul unei festivităţi oficiale, contractul de finanţare a proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea policlinicii. Proiectul, în valoare totală de aproape 8,5 milioane de euro, va fi implementat pe o durată de doi ani şi două luni şi va avea în vedere, printre altele lucrări la exteriorul clădirii şi la etajele unu şi doi, parterul policlinicii nefiind inclus în proiect.

211 milioane de euro contractate

Potrivit planurilor de execuţie, vor fi reabilitate în totalitate spaţiile verzi şi parcarea din faţa policlinicii, vor fi create şase noi cabinete medicale prin demolarea unor pereţi care nu sunt de structură şi aproape toate specialităţile vor primi aparatură, instrumentar şi mobilă nouă. Faţada policlinicii va fi termoizolată complet, inclusiv prin înlocuirea ferestrelor cu unele termopan, iar instalaţiile electrice şi cele termice vor fi înlocuite. Potrivit Marilenei Bogheanu, directoarea ADR Oltenia, suma totală care a fost contractată de organism până în prezent a ajuns, odată cu semnarea celor şapte proiecte de astăzi, la 211 milioane de euro. Suma totală pusă la dispoziţia regiunii este de 622 de milioane de euro.

Şcolile de la sate, renovate

Tot la ceremonia de astăzi au fost semnate alte şase proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional, care vizează, în general, reabilitarea infrastructurii educaţionale din mediul rural. Vor fi reabilitate, cu bani europeni, şcolile din comunele Brebeni şi Vâlcele din Olt (satele Vâlcele şi Bărcăneşti), precum şi o şcoală din comuna doljeană Teslui.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite