Craiova: Poftiţi la fructe şi legume olteneşti! Prefectura organizează în centrul oraşului primul târg al produselor agricole autohtone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Nicolae Giugea a promovat şi castraveţii de Işalniţa. Foto:arhivă
Prefectul Nicolae Giugea a promovat şi castraveţii de Işalniţa. Foto:arhivă

Craiovenii sunt invitaţi în Piaţa Prefecturii vinerea viitoare, pe 24 iunie, să cumpere produse agricole aparţinând producătorilor din Dolj dar şi din alte judeţe ale Olteniei.

Târgul este menit să promoveze legumele şi fructele din fermele agriculturilor doljeni, prefectul de Dolj spunând că astfel va fi încurajat consumul produselor româneşti. „Este o campanie de promovare a produselor agricole doljene şi încurajăm în acest fel consumul lor. Mi se pare normal să consumăm mai întâi ce producem noi, mai ales că produsele noastre sunt mult mai bune decât cele din import“, a spus prefectul de Dolj, Nicolae Giugea. Acesta a precizat că la târg sunt aşteptaţi şi producători din alte judeţe ale Olteniei, unii dintre aceştia manifestându.şi deja intenţia de a veni la Craiova. Printre expozanţii de la târg va fi şi poetul Mircea Dinescu, care va aduce legume produse la ferma sa de la Cetate.

Giugea a adăugat că fiecare producător va fi promovat la târg de primarul localităţii din care provine. "Vor veni acolo şi primari cu eşarfă, care vor prezenta produsele. Vom organiza acest târg de câte ori va fi nevoie pentru a împrospăta memoria oamenilor",a mai spus Giugea. Prefectul a precizat că târgul va fi organizat în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite