Craiova: Poftiţi în „fortăreaţa” Ford! Uzina din Bănie se dotează cu sisteme de detecţie a efracţiei şi camere video pentru a preveni furturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fabrica din Bănie va fi montat un sistem de supraveghere video permanentă, atât în curtea uzinei, cât şi în secţii.

Conducerea Ford de la Craiova suflă şi în iaurt după ce s-a „fript” odată cu angajaţii din uzină certaţi cu legea. Cei peste 3.500 de salariaţi au fost anunţaţi că sistemul de securitate va fi întărit în următoarea perioadă, pe lista de noi achiziţii fiind incluse camere video, alarme şi un nou sistem de acces în companie. Securitatea va fi asigurată printr-un sistem CCTV (Closed Circuit Television), care va transmite imagini din perimetrul uzinei şi din secţii considerate „sensibile” de reprezentanţii companiei Ford către un centru de control, camerele fiind permanent supravegheate de personalul de securitate din cadrul fabricii auto din Bănie. În plus, în fabrică vor fi instalate sisteme de detecţie a efracţiei care va alerta oamenii de la pază în momentul în care o persoană neautorizată vrea să intre într-o anumită zonă a uzinei.

Acces în fabrică ca pe stadion


Nici accesul în fabrică nu va mai fi de acum treabă uşoară, spun reprezentanţii companiei, care au anunţat că fiecare angajat, dar şi contractorii, furnizorii sau vizitatorii vor intra de acum în uzină tot pe baza legitimaţiei de serviciu însă printr-un sistem de turnicheţi. Dacă salariatul îşi va uita legitimaţia acasă, accesul în uzină se va face doar după ce personalul de securitate îi va verifica identitatea. „Toate aceste noi tehnologii vor descuraja furturile şi vor ajuta la rpinderea acelor persoane care nu au fost încă descurajate de la astfel de comportamente”, se arată într-o informare publicată în revista companiei.

Ford suflă şi-n iaurt


Măsurile drastice de securitate au fost impuse după ce mai mulţi angajaţi ai fabricii au fost prinşi în timp ce încercau să sustragă din uzină diferite piese. Descoperirea a fost făcută, potrivit unor surse din fabrică, prin intermediul unor detectivi particulari deghizaţi în simpli muncitori. Aceştia au lucrat în uzină sub acoperire timp de mai multe săptămâni, timp în care au observat care sunt angajaţii dispuşi să plece acasă cu obiecte din fabrică sau pe aceia care sunt de acord să îi acopere. Ulterior, angajaţii cu pricina au fost daţi afară însă au contestat în instanţă decizia de concediere pe motive disciplinare. Foarte puţini dintre aceştia au avut câştig de cauză.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite