Craiova: Podoabe şi flori de mină, la vânzare în Cetatea Banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme rămâne deschis trei zile. Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediţie, este organizat de Muzeul Olteniei, în Piaţa Mihai Viteazul, în perioada 21 – 23 mai.

Capitala Olteniei străluceşte până duminică, graţie miilor de exponate aduse din toate colţurile lumii la Salonul de Minerale, Fosile şi Geme. Piaţa Mihai Viteazul este, de astăzi, popas pentru 50 de colecţionari din ţară şi din străinătate, dar şi loc de pelerinaj pentru iubitorii de comori. Pe lângă florile de mină ce provin din apreciatele provincii mineralogice ale României sau din Brazilia, India, China, Africa de Sud, vor putea fi admirate şi eşantioanele de minerale şi fosile aduse de Muzeul de Mineralogie Baia Mare şi Muzeul Regiunii Porţilor de Fier.

Este important că acest salon are loc aici, o dată pentru că oamenii au ocazia să intre în contact cu rarităţi într-un judeţ de câmpie, cum este al nostru, apoi pentru că este practic o bursă a pietrelor semipreţioase, când se stabilesc preţurile şi se văd tendinţele pieţei“, spune muzeograful Aurelian Popescu.

Preţuri pentru toate buzunarele

Cu un leu se pot achiziţiona pietricele obţinute din prelucrarea şi şlefuirea aşchiilor provenite de la pietrele semipreţioase. Preţurile variază şi la bijuterii, de la câţiva lei o pereche de cercei până la câteva milioane un medalion sau o brăţară. Printre exponatele Salonului de Minerale, Fosile şi Geme se află şi cristale unicat, geode de cuarţ şi citrin din Brazilia.

Pentru specialişti, atracţia salonului este considerată colecţia de fosile a lui Kato Csongor Botond, un tânăr din Satu Mare, absolvent de facultate în Ungaria. Salonul va rămâne deschis până duminică seara, în Piaţa Mihai Viteazul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite