Craiova: FOTOREPORTAJ: Podoabe din perle şi lut, expuse la primul târg de obiecte handmade din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Roxana Stancu arată cititorilor Adevărul de Seară ce manopere pot vedea la târg.
Craiova: Roxana Stancu arată cititorilor Adevărul de Seară ce manopere pot vedea la târg.

Târgul de accesorii handmade şi-a deschis astăzi porţile la Casa Studenţilor. Comercianţii au venit cu oferte de criză, ca să atragă clienţi.

La primele ore ale dimineţii, 12 persoane şi-au prezentat obiectele la Casa Studenţilor (CS) din Craiova.

Craiova

Artizanii au adus în centrul Băniei cercei din mărgele sau pietre semipreţioase, icoane, coroniţe de ornament etc.

Craiova

Dacă vizitatorii au trecut aproape indiferenţi pe lângă tablourile reprezentând peisaje, brăţările şi inelele din mărgele, aduse de o studentă la management, au fost atracţia vernisajului.

Craiova

Destul de căutaţi sunt cerceii lungi, cu pietricele de culori ţipătoare, precum roşusau albastru. Sunt tinere care se pregătesc deja pentru Revelion şi care îşi doresc să poarte lănţişoare unicat, pe care le confecţionez la comandă, pe loc”, ne-a spus Roxana Stancu (21 de ani). Printre accesorii, Roxana se poate lăuda cu o broşă în formă de fluture, la 75 de lei.

Craiova

Un set de cercei şi medalion din perle ajunge la 30 de lei, iar cel mai ieftin nu depăşeşte 20 de lei. O pereche de cercei poate fi achiziţionată cu 8 lei”, adaugă Roxana, care ţine să sublinieze faptul că are şi oferte de sărbători. “Dacă un client face vânzare de 50 de lei, îi dăm bonus un obiect, fie el cercei, inel sau altceva. Poate fi o surpriză”, completează tânăra.

Craiova

Craiovenii care astăzi au avut trecere la CS au putut admira pandative din lut, la preţul de 6 lei, şi chiar cutii de bijuterii din carton, acoperite de lut, la 24 de lei, sau brăţări din cupru.

Craiova

De la târg nu lipsesc ornamentele de Craciun, precum buchete sau coroniţe de brad, al căror cost variază între 15-200 de lei, de diferite modele şi dimensiuni, dar şi agende îmbrăcate în piele.

Craiova

Comercianţii spun că au agende cât mai sofisticate.

image

Bătrânii, în principal, au ales să cumpere, pentru cadourile de sărbători, icoane pictate în tempera de o tânără olteancă. “Fiind prima zi de târg, nu putem decât să-i invităm pe oameni la acest eveniment. O icoană costă între 30-50 de lei”, ne-a informat Anca Deca, artist.

Târgul se desfăşoară în fiecare zi, între orele 10.00-19.00, până la data de 13 decembrie. Tot la Casa Studenţilor sunt organizate workshop-uri şi tombole cu premii.

Află din Adevărul de Seară Craiova ce alte obiecte puteţi găsi la primul târg de profil organizat în oraş.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite