Piţurcă se gândeşte şi la retrogradare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venirea fostului selecţioner la Craiova a făcut ca toată lumea să vorbească de cupele europene. Victor Piţurcă este însă realist şi avertizează că echipa poate ajunge uşor în zona retrogradării, iar clasamentul adevărului îi dă dreptate.

După eşecul cu Gloria Bistriţa, Universitatea Craiova a ajuns la -4 la „adevăr“, situaţie care îi dă bătăi de cap lui Piţurcă. După venirea sa în Bănie, s-a vorbit numai de cupele europene, însă, în acest moment, oltenii sunt mai aproape de zona retrogradării, decât de cea de Europa League.

Ştiinţa este la patru puncte de primele două locuri retrogradabile şi la şase de ultimul care o califică în Europa. Lucru de care se temea cel mai mult Victor Piţurcă şi de care avertiza încă de la eşecul cu Oţelul.

Nu pot să spun că nu mă gâdesc la retrogradare. Acum eşti sus, iar după două-trei înfrângeri acasă poţi ajunge în subsolul clasamentului. Orice e posibil“, afirma tehnicianul oltean.

La -2 la «adevăr» te gândeşti şi la retrogradare, dacă e să pierzi trei-patru meciuri la rând. Trebuie să te gândeşti la toate variantele. Craiova a trecut prin asta sezonul trecut şi nu ştiu ce se întâmpla dacă nu lua puncte de la Rapid şi Vaslui, acolo unde puţini au reuşit acest lucru“, spunea Piţurcă în urmă cu o săptămână.

De atunci situaţia s-a schimbat, dar în rău. Oltenii au recuperat un punct la „adevăr“ în Ştefan cel Mare, dar au pierdut trei, în mod neaşteptat, cu Gloria Bistriţa.

Cu 20 de puncte în cont şi -4 la „adevăr“, Universitatea este la mijlocul clasamentului, dar orice pas greşit o poate duce în jos. Iar ultimele trei partide din 2010 se anunţă de foc: la Mediaş, la Cluj, cu CFR, şi acasă cu Steaua, meciuri pe care Victor Piţurcă le va urmări din tribună, fiind suspendat.    

„Universitatea Craiova are nevoie de întăriri“

Pentru a ieşi din această situaţie, managerul general al Ştiinţei spune că mai are nevoie de 6-7 jucători, pe care îi va lua şi în funcţie de buget. „Deocamdată bugetul s-a subţiat. Eu aş vrea 6-7 jucători, de preferat din ţară sau din Europa. Oricum, eu am oamenii mei, în care am mare încredere. Dar orice jucător care va veni aici o va face doar cu acceptul meu, pentru că trebuie să se încadreze în jocul conceput de mine“, susţine Piţurcă.

Craiova are nevoie de jucători valoroşi în toate compartimentele. Mi-am propus când am venit aici să câştigăm campionatul în sezonul viitor. Aşa, cu jucătorii pe care îi am acum, ne putem bate la titlu în 3-4 ani şi nu-mi convine. Nu poţi face faţă în această luptă cu un lot care nu se ridică la un anumit nivel“, a precizat Victor Piţurcă.

Află de pe craiova.adevarul.ro ce explicaţii a dat Victor Piţurcă astăzi, în faţa presei.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite