Craiova: „Pinocchio“ din Bănie, triplu premiat în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Pinocchio“ de la Colibri, vedetă la Shanghai
„Pinocchio“ de la Colibri, vedetă la Shanghai

Spectacolul Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri a cules distincţiile la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi din Shanghai.

Maestrului Cristian Pepino i-a revenit premiul pentru regie, actriţei Rodica Prisăcaru distincţia pentru cea mai bună interpretare, iar „Pinocchio“ a primit premiul de excelenţă pentru cel mai bun spectacol de animaţie.

Împreună cu faimosul personaj, interpretat de Rodica Prisăcaru, pe scenă au spus povestea Mugur Prisăcaru, Alla Bogdan, Oana Stancu, Iulia Cârstea, Adriana Ioncu. Lor li s-a alăturat şi actorul Naţionalului craiovean, Valentin Mihali. Scenografia este opera Cristinei Pepino, iar muzica îi aparţine lui Dan Bălan.

A doua ediţie a Festivalului „Golden Magnolia”de la Shanghai a adus în China teatre din Turcia, Rusia, Suedia, Bulgaria, Portugalia, Serbia şi România.

Spectacolul Pinocchio a participat pentru a şaptea oară la un festival internaţional al teatrelor de păpuşi şi deţinea deja un premiu pentru interpretare, obţinut la Festivalul „Bucurii pentru copii – spectacole de colecţie” al Teatrului Ţăndărică din Bucureşti, care a revenit actriţei Rodica Prisăcaru pentru rolul Pinocchio.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite